Mindenki megrettent a csatornában rejtőző vadállat láttán

keselyűteknős
A herpetológus szerint az állat túl nagyra nőtt, ezért dobták ki
Vágólapra másolva!
Félelmetes vadász bukkant fel az amerikai Fairfax egyik lakóövezetében. A nagy, zömök fejétől, az erős állkapcsoktól és a keselyűszerű csőrétől az itt élők nagyon megijedtek. 
Vágólapra másolva!

A legnagyobb édesvízi teknősfajok egyike

A fairfaxi rendőrség hétfőn kapott bejelentést arról, hogy egy „óriási, ijesztő teknőst" láttak a helyiek az egyik lakónegyed csapadékvíz-visszatartó tavában, amitől komolyan megrémültek. A szakemberek a helyszínre vonultak, ahol gyorsan szemügyre vették a legnagyobb édesvízi teknősfajok egyikét, egy keselyűteknőst.

A herpetológus szerint az állat túl nagyra nőtt, ezért dobták ki Forrás: Fairfax County Police Department

– mondta J.D. Kleopfer, Virginia állam herpetológusa a The Washingon Post online porálnak, aki segített az állat megmentésében. – Megállapítottuk, hogy az aligátorokteknős-félék családjának egyik tagjához „van szerencsénk", egy körülbelül hatvan kilogrammos keselyűteknőshöz.

Kleopfer szerint a teknős csak nemrégiben mehetett először a lakótelep közelébe, mert ahogy egyre termetesebb lett, valószínűleg túl kicsinek találta a tavat. Hozzátette, hogy igen ritka, ha egy kifejlett aligátorteknős sok időt töltene a szárazföldön, mert az állat szívesebben tartózkodik a folyófenéken.

Ha kíváncsi arra, hogy mi történt az óriásira nőtt aligátorteknőssel, akkor lapozzon!