Bezárt az ESO obszervatóriuma, a csillagászok otthonról dolgoznak

VLT Survey Telescope Part of ESO's Paranal Observatory, the VLT Survey Telescope (VST) observes the brilliantly clear skies above the Atacama desert of Chile. It is the largest telescope in the world surveying the sky in visible light.
Az ESO Paranal Obszervatóriumában működő VLT Égboltfelmérő Távcső (VLT Survey Telescope – VST) a chilei Atacama-sivatag ragyogóan derült egét pásztázza. A VST a látható fény tartományában jelenleg működő legnagyobb égboltfelmérő távcső
Vágólapra másolva!
Míg az orvosok, ápolók és az egészségügyi személyzet tagjai a frontvonalon dolgoznak, hogy megmentsék a COVID-19 betegek életét, addig a többiek azzal segítenek a legtöbbet, ha megakadályozzák a járvány terjedését és otthonról dolgoznak. Ezért az Európai Déli Obszervatórium (ESO) munkatársait, a csillagászoktól a teleszkópkezelőkig szintén otthon maradásra kérték. A csillagászok persze otthon sem tétlenkednek, hiszen rengeteg korábbi adat vár feldolgozásra, az új megfigyelések azonban szünetelnek. Az alább látható videó bemutatja az obszervatórium bezárását és a munkatársak jelenlegi tevékenységét.
Vágólapra másolva!