Titkos ufóügyi információkról suttog a Pentagon

2020.07.29. 19:26

Az Egyesült Államok kormánya továbbra is folytatja a titkosított ufóprogramját a legfrissebb szenátusi bizottsági jelentések szerint. A feladatot az Azonosítatlan Légi Jelenségek Munkacsoportja (UAPTF) végzi, amely az Egyesült Államok haditengerészetének hírszerzése berkein belül működik. Az amerikai védelmi minisztérium nemrég hivatalosan is nyilvánosságra hozott három rövid, azonosítatlan repülő tárgyakról szóló videót.

A The New York Times cikke szerint a munkacsoport jelentéseit a következő hat hónapban teszik nyilvánossá, amely várhatóan többek között a „nem ezen a földön gyártott, a világunkon kívüli járművekről" is beszámolhat majd.  Az ufókat vizsgáló katonai ügynökségek elsődleges célja azonban nem az, hogy intelligens idegenek után kutassanak, hanem annak a meghatározása, hogy vajon ezek a titokzatos tárgyak, tehát „azonosítatlan tárgyak" vagy „idegen űrjárművek", veszélyt jelentenek-e a nemzetbiztonságra. Ezért vizsgálnak ki minden, ezekkel kapcsolatos bejelentést.

Kísérteties fénygömb Észak-Szibéria egénForrás: Alekszej Jakovlev

Az olyan, úttörő program, mint például az úgynevezett Project Blue Book Collection a Kék Könyv Projekt az ufóészleléssel kapcsolatos katonai nyomozások anyagait tartalmazza,

amelyek 1947-től 1969-ig tartottak, és amelyeket az amerikai légierő ohiói Wright-Patterson támaszpontjáról irányítottak.

A Pentagon „azonosítatlan légi jelenségek" vizsgálatait célzó programját, az Advanced Aerospace Threat Identification Programot (AATIP) 2007-ben indították, de a működését 2012-ben állítólag leállították a LiveScience online tudományos portál szerint.

Különösen az 1950-es években csapott magasra az ufo-lázForrás: Dreamstime

A Védelmi Minisztérium képviselői azonban a közelmúltban megerősítették, hogy az „ufóvadászat" továbbra is folytatódik az Azonosítatlan Légi Jelenségek Munkacsoportja (UAPTF) égisze alatt.

Idén április végén a Pentagon három ufóvideót is nyilvánosságra hozott, amelyeket korábban egy magánvállalat tett közzé.

A felvételeken az azonosítatlan repülő tárgyak rendkívül gyorsan mozognak, miközben az infravörös kamerák rögzítik a jelenetet.

Ha kíváncsi a videókról készült összefoglalóra, akkor lapozzon a következő oldalra:

Előző
  • 1
  • 2
Következő