Kutyatartóknak és leendő gazdáknak indul ingyenes képzés

kutya, Lady
A toklász eltávolítása fájdalmas, hosszadalmas művelet. Az állat számára rendkívül kimerítő. Ha a toklász a fülbe kerül, átlyukaszthatja a dobhártyát, tönkreteheti a hallójáratot, szembe kerülve vakságot is okozhat.
Vágólapra másolva!
Gazdajogsi címmel kutyatartók és leendő gazdák számára indul ingyenes képzés szeptember 24-étől a budapesti Állatorvosi Egyetem aulájában.
Vágólapra másolva!

Az Agrárminisztérium és a Nébih Gazdijogsi programjának keretében megvalósuló kurzusokon az egyetem oktatói a Gazdijogsi nyolcrészes, eredetileg online tananyagát ismertetik a résztvevőkkel - közölte az egyetem állatvédelmi jogi, elemző- és módszertani központja kedden az MTI-vel.

A program célja a felelős állattartási ismeretek átadása minél szélesebb közönségnek. A december 8-áig tartó képzés 2021-ben öt alkalommal várja az érdeklődőket.

Gazdajogsi néven indul ingyenes képzés kutyatartóknak Forrás: Zsuzsanna von Hopffgarten

Szó lesz egyebek mellett a kutyaválasztás szempontjairól, az állat neveléséről, táplálásáról, viselkedési problémáiról, de anatómiai, élettani és egészségügyi alapismeretket is elsajátíthatnak a résztvevők. Az egyetem oktatói közül Tóth Szabina, Lorászkó Gábor, Fekete Sándor György, Vámosi-Nagy Nóra, Sátori Ágnes, Vetter Szilvia és Balya András tart képzéseket.

Alkalmanként száz ember jelentkezését várják, regisztrálni a gazdajogsi.hu oldalon lehet. A kurzusok végeztével online tudáspróbát is lehet tenni.

Ha a járványhelyzet alakulása nem tenné lehetővé a személyes jelenlétet, a kurzusok webkonferencia formájában lesznek elérhetők - olvasható a tájékoztatóban.