A remény jelének tekintik ennek a gorillabébinek a születését Kongóban

keleti síkvidéki gorilla
Egy nőstény keleti síkvidéki gorilla a Kahuzi-Biega Nemzeti Parkban. Ezek az állatok a világ egyik legveszélyeztetettebb fajai
Vágólapra másolva!
Egy keleti síkvidéki gorilla születését ünnepli a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részében fekvő Kahuzi-Biéga Nemzeti Park, amely a "remény jeleként" tekint a súlyosan veszélyeztett alfaj legújabb képviselőjének érkezésére.
Vágólapra másolva!

A Kongói Demokratikus Köztársaság Kahuzi-Biega Nemzeti Parkjában egy keleti síkvidéki gorillabébi születését ünneplik, amely a világ egyik legveszélyeztetettebb faja.

– írták pénteken a park dolgozói a Facebookon, amit a Phys.org tudományos portál idéz. – A vadőreink jelen voltak és szemtanúi lehettek ennek a bensőséges pillanatnak augusztus 7-én szombaton.

Hozzátették: „az anyaállat boldognak tűnt, hogy bemutathatja kicsinyét. Mindketten jó egészségben vannak".

A park szóvivője, Hubert Mulongoy a "remény jelének" nevezte a jövevény érkezését.

A park, amely az ország erőszak sújtotta keleti részében található, a gorillabébi érkezésével immár az alfaj 172 egyedének ad otthont.

Mwinjának már van egy utódja, de most született kicsinyének egy jól ismert hím, Nabirembo az apja.
A park gorillapopulációjába két törzs tartozik, amelyek már hozzászoktak az emberi jelenléthez.

A nagyjából 6 ezer négyzetkilométernyi esőerdőt és hegyekkel tarkított vidéket magába foglaló Kahuzi-Biéga a Kivu-tó nyugati partján található, közel a ruandai határhoz.

A terület mágnesként vonzza az egyedülálló tájra és ritka fajokra kíváncsi turistákat.

Egy nőstény keleti síkvidéki gorilla a Kahuzi-Biega Nemzeti Parkban. Ezek az állatok a világ egyik legveszélyeztetettebb fajai Forrás: ALEXIS HUGUET/ AFP

A park ugyanakkor a veszélyben lévő világörökségi helyszínek közé tartozik a fegyveres csoportok és telepesek jelenléte, az orvvadászat és az erdőirtás miatt.

(MTI/AFP/Origó)