Kutatók éjszakája - Több mint 250 programmal készül az ELTE

tudomány
A cél a tudományos kutatásáok világának népszerűsítése
Vágólapra másolva!
A mesterséges intelligenciáról, a klímaszorongásról és a magyar kriminalisztika érdekességeiről is lesz szó az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) által szervezett több mint 250 programon, amelyeket szeptember 30. és október 1-je között tartanak, a Kutatók Éjszakája sorozathoz kapcsolódva.
Vágólapra másolva!

A tudományos kutatások világának népszerűsítése a cél

Az országos rendezvény célja, hogy népszerűsítse a tudományos kutatások világát, és bemutassa azok hatását az emberiségre - emlékeztet az egyetem közleménye.

Az ELTE Természettudományi Kar központi épülettömbje Forrás:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b3/ELTE_Lagymanyos_eszaki_epulet_P2240425-lev-1000.jpg

Az Állam- és Jogtudományi Karon rendezett előadásokon szó lesz többek közt arról,

hogy ki felel az önvezető autó által okozott károkért,

de a magyar kriminalisztikatörténet érdekességeiből is szemezgetnek az oktatók. A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar esélyegyenlőségi szerepjátékkal készül, a Bölcsészettudományi Karon pedig régészeti játszótér vagy művészettörténeti szabadulószoba is várja az érdeklődőket.

Választ kaphatunk arra is, hogy valóban igazságos volt-e Mátyás király

Az informatikai karon a térképész szabadulószobát lehet kipróbálni és saját földgömböt lehet készíteni, a Tanító- és Óvóképző Karon pedig közös zenélésre várják a családokat. A Természettudományi Kar oktatói tanácsokat adnak a fűtési szezonra, valamint elmagyarázzák, hogy miért kék az ég,

de lesz evolúciós kerekasztal és kézbe lehet venni különleges ősmaradványokat is.

A cél a tudományos kutatások világának népszerűsítése Forrás: Pécsi Tudományegyetem Virológiai Nemzeti Laboratórium

A Társadalomtudományi Karon sociopoly társasjátékkal és kocsmakvízzel készülnek a Savaria Egyetemi Központban pedig szó lesz a Velencei Biennáléról, és az is kiderül, hogy tényleg igazságos volt-e Mátyás király.

Hunyadi Mátyás és Beatrix királyné (rekonstrukció) Az is kiderül, valóban igzságos volt-e Máytás Forrás: Network/Mátyás király klub

A Pedagógiai és Pszichológiai Karon többek közt a klímaszorongás érintetjeiről, a home office hatásairól, valamint a tudatos és biztonságos internethasználatról tartanak előadásokat.

(Forrás: MTI)