Itt a megdöbbentő magyarázat az UFO-videókról

ufó, ufo, földönkívüli
Illusztráció
Vágólapra másolva!
A haditengerészet sokkal több ufóvideóval rendelkezik, mint amennyit nyilvánosságra hoznak. A felvételek többségét azonban valószínűleg soha nem fogjuk látni, erre pedig megvan a magyarázat.
Vágólapra másolva!

Az amerikai haditengerészet birtokában számos azonosítatlan repülő tárgyról (UFO-ról) – vagy ahogy a védelmi minisztérium előszeretettel nevezi, azonosítatlan légi jelenségről (UAP-ról) – készített videófelvétel van, ezeket azonban nem fogják nyilvánosságra hozni, mert az ártana a nemzetbiztonságnak – idézi a haditengerészet szóvivőjét a Live Science tudományos portál.

A beismerés válasz volt a The Black Vault nevű weboldal által benyújtott kérelemre, amely az információszabadságról szóló törvényre (FOIA) hivatkozva kérte volna több ezer oldalnyi ufókkal kapcsolatos dokumentum nyilvánosságra hozatalát. A The Black Vault még 2020 áprilisában nyújtotta be a FOIA-kérelmet az amerikai haditengerészethez. Ennek előzménye, hogy három olyan felvétel is napvilágot látott, amit a haditengerészet pilótái készítettek, és amiken csúcstechnológiásnak tűnő rejtélyes repülő szerkezetek láthatók. A Black Vault azt kérte, hogy a haditengerészet most adjon át minden rendelkezésre álló ufókkal kapcsolatos felvételt.

Illusztráció Forrás: Photononstop via AFP

Több mint két évvel később a kormány egy levéllel válaszolt, amelyben megerősítette, hogy léteznek további ufófelvételek is, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva azonban ezeket nem fogják nyilvánosságra hozni. Válaszukból az is kiderül, hogy a fent említett három videóval azért tettek kivételt, mert azok kiszivárogtak, és a média birtokába jutottak.

Az amerikai hadsereg ugyanakkor nagyon komolyan veszi az UAP-ok jelentette potenciális veszélyt. 2022 májusában a Védelmi Minisztérium 1960 óta először tartott nyilvános meghallgatást ufókról. A meghallgatáson elsősorban egy 2021 júniusi Pentagon-jelentésről volt szó, amelyből kiderült, hogy az amerikai haditengerészet pilótái 2004 óta 144 UAP-észlelést jelentettek. Nemrégiben a Védelmi Minisztérium bejelentette, hogy szövetségi finanszírozást kap egy új iroda megnyitására, amely kizárólag az amerikai hadsereg, haditengerészet és légierő ufóészlelésekről szóló jelentéseinek kezelésére összpontosít.