Százezredik látogatóját fogadja a Nemzeti Botanikus Kert Vácrátóton

vácrátóti botanikus kert
A vácrátóti botanikus kert idén már a százezredik látogatóját fogadja
Vágólapra másolva!
Most csütörtökön, délelőttre várják a százezredik látogatót a nagy múltú Nemzeti Botanikus Kertbe, Vácrátótra.
Vágólapra másolva!

Aktív és különleges programokkal várják a látogatókat

A parkvezetőség számára ez fontos visszajelzés a látogatók részéről: nagy elismerés az intézménynek és munkatársainak is, akik nap mint nap a kertben és a kertért munkálkodnak.

A vácrátóti botanikus kert idén már a százezredik látogatóját fogadja Forrás: Facebook/Nemzeti Botanikus Kert

A nagy érdeklődéshez bizonyosan hozzájárult az idei év gazdag programkínálata, így a Kert a köbön programsorozata, vagy a jeles természeti és kulturális örökséghez kötődő tematikus események is.

A vácrátóti botanikus kert számos ismert, vagy éppen különleges növényfajt mutat be Forrás: Facebook/Nemzeti Botanikus Kert

Jelentős érdeklődés övezte a Természetművészeti Nyitott Műhelyt, amelynek során a látogatók a botanikuskert különböző részein születő alkotások keletkezésének folyamatába is betekinthettek.

Élő múzeum az ismeretterjesztés szolgálatában

A vácrátóti botanikus kert, mint élő múzeum, az élményszerű ismeretterjesztés, a szemléletformálás és a kultúraközvetítés egyik meghatározó hazai intézménye, nem utolsó sorban az aktív kikapcsolódás fontos helyszíne.

A vácrátóti "élő múzeum" hazánk egyik legjelentősebb botanikai gyűjteménye Forrás: Facebook/Nemzeti Botanikai Kert

Sok a visszatérő látogató, akik akár a programokra, akár csupán egy üdítő sétára térnek be,

megfigyelve és érzékelve az évszakok hozta természeti változásokat.

Ahogy a Kert vezetője, Zsigmond Vince fogalmaz: „Az ókori mondás szerint kétszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba, de nem léphetünk kétszer ugyanabba a kertbe sem.

Egyéni, családi és csoportos programokkal is várják a látogatókat a vácrátóti botanikus kertben Forrás: Facebook/Nemzeti Botanikus Kert

- A kert dinamikusan, napról-napra változik, mindig más arcát mutatja, még napszakonként is változik a képe a napjárással összefüggésben folyamatosan változó megvilágításban."

(Forrás: Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót)