Cápa támadt egy búvárra Hawaiin, jelenleg is kritikus állapotban van

barna cápa homokicápa Animal Bahamas Fish Geography Gray Reef Shark Landscape Sandbar Shark Sea Shark Underwater View Vertebrate Viewpoint Water West Indies HORIZONTAL
The Bahamas, underwater, shark.
Vágólapra másolva!
A búvárkodó nőt megharapta egy cápa Hawaiin és jelenleg is kritikus állapotban ápolják a közeli kórházban.
Vágólapra másolva!

Az 51 éves, Franciaországból származó nő a beszámolók szerint a hawaii Honoluluban található Pāʻia Beach Parkban búvárkodott, amikor a támadásra sor került.

A nő körülbelül 30 méterre volt a parttól, és nem vette észre, hogy a cápa közel ment hozzá.

A támadást helyi idő szerint délután 16:10 körül szenvedte el, és a jelentések szerint a nő kritikus állapotban van.

A kép illusztráció. Forrás: Photononstop/Camille Lusardi

Mielőtt a mentőszolgálat megérkezett volna, más strandolóknak sikerült a partra vinniük a nőt, akit a Maui Memorial Kórházba szállítottak kezelésre.

A Baldwin Beach Parkot, a Lower Pāʻia Beach Parkot és a Kuau Bay Beach Parkot a rendőrök a támadást követően lezárták, és a tervek szerint hétfőn reggel 7 órakor nyitják meg újra.

A környező területeket a DLNR vízi erőforrásokkal foglalkozó részlegének munkatársai és a Maui Ocean Safety Officers cápára figyelmeztető táblákkal látták el, hogy óvatosságra intsék a strandolókat a vízbe lépéskor.

A kép illusztráció. Forrás: AFP/Muhammad Farooq

Nem ez az első eset, hogy cápatámadás történt a területen, mivel idén márciusban egy búvárt a jobb nagylábujjába harapott egy kétméteres galápagoszi cápa.