Áradások is fenyegetnek Kaliforniában az erdőtüzek mellett

erdőtűz
Egy ház melletti raktárépületet oltanak tűzoltók a kaliforniai El Dorado megyében fekvő Volcanoville közelében 2022. szeptember 9-én. Az eddig több mint tízezer hektárnyi területet felperzselő erdőtüzek miatt két ember életét vesztette és mintegy húszezret ideiglenesen ki kell telepíteni otthonából
Vágólapra másolva!
A kaliforniai katasztrófavédelmi hatóságok pénteken bejelentették, hogy előkészületeket tesznek a közelgő trópusi vihart kísérő áradások következményeinek enyhítésére, miközben Los Angeles környékén még jelentős erdőtüzekkel küzdenek.
Vágólapra másolva!

A tűz mellett trópusi vihar is fenyegeti a nyugati partvidéket

A hétfőn terjedésnek indult tűz - amelyet a szélsőséges hőség okozott - a hétvégére több mint tízezer hektárnyi erdőterületet perzselt fel, és a heves szél miatt a tűzoltók még mindig nem tudták megfékezni. A tűznek két halálos áldozata is van, és mintegy húszezer embert ideiglenesen ki kell telepíteni otthonából.

Egy ház melletti raktárépületet oltanak tűzoltók a kaliforniai El Dorado megyében fekvő Volcanoville közelében 2022. szeptember 9-én. Az eddig több mint tízezer hektárnyi területet felperzselő erdőtüzek miatt két ember életét vesztette és mintegy húszezret ideiglenesen ki kell telepíteni otthonából Forrás: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Eközben az államot megközelítette a Kay nevű trópusi vihar, amely csütörtökön Mexikóban tombolt.

Az eleinte hurrikánként számontartott vihar erőssége a partot éréskor csökkent ugyan, de a hatóságok attól tartanak, hogy így is áradásokat és földcsuszamlásokat okoz az Egyesült Államok nyugati partján. A meteorológiai szolgálat szerint helyenként akár 18 centiméternyi esővel is járhat a Kay.

(Forrás: MTI/AFP)