Megcáfolták a vízivásról elterjedt tévhitet

szomjúság
A fokozott szomjúság oka legtöbbször átmeneti, melyet okozhat túlságosan sós, fűszeres ételek fogyasztása, dehidratáció, testmozgás, meleg idő is. Ám ha tartósan úgy veszi észre, hogy folyton csak inna, az a cukorbetegség mellett egy másik kóros állapotot, ún. Conn-szindrómát is jelezhet.
Vágólapra másolva!
Évek óta létezik az az elképzelés, hogy az étkezés és az ivás között 30 perc szünetet kell tartani, ami azon a meggyőződésen alapul, hogy ha még vizet iszunk az étkezéshez, az felhígítja az emésztőenzimeket.
Vágólapra másolva!

A szervezetünk azonban ennél okosabb. Bár lehetséges, hogy a vízivás pillanatnyilag felhígíthatja a gyomorenzimek koncentrációját, a gyomorban érzékelők biztosítják, hogy annyi enzim termelődjön, amennyi az étkezés megemésztéséhez szükséges.

Valójában a vízivás az étkezéshez jó ötlet, ha túl gyorsan és túl sokat eszik, mivel csökkentheti a túlzásba vitt evés valószínűségét, mondja dr. Megan Rossi táplálkozási szakértő a Daily Mailben megjelent cikkben.

Evés közben is ajánlott a vízivás Forrás: https://www.endokrinkozpont.hu/hirek/allandoan-szomjas-conn-szindroma-is-okozhatja