Különleges taggal bővült a hazai vadasparkok elefántcsapata

Arun, elefánt
Megérkezik Arun a Szegedi Vadasparkba
Vágólapra másolva!
Új elefántbika érkezett a Szegedi Vadasparkba, ezzel újra háromtagúvá vált a szegedi állatkert elefántcsapata, közölte az intézmény honlapján.
Vágólapra másolva!

A fiatal hím, Arun a Fővárosi Állatkertben született 2017. november 8-án. A szállítás több magyar állatkert – a fővárosin és a szegedin kívül a győri és veszprémi – szakembereinek részvételével, gond nélkül zajlott.

Arun gyorsan elhagyta a szállítókonténert, és elfoglalta új helyét az elefántházban. Amint megszokja a környezetet és társaival is összeismerkedik - várhatóan egy-két hét múlva -, az állatkert vendégei is láthatják a külső kifutóban.

A hatéves Arunnak, Angele és Assam utódjának azért kellett távoznia a fővárosi állatkertből, mert abba a korba lépett, amikor a fiatal bikák elhagyják a szülőcsapatukat. A nemzetközi fajmentő tenyészprogramok az állatok természetes viselkedésének megfelelően szervezik az állatok sorsát, a fiatal elefántbikákból agglegény csapatokat alakítanak ki – ilyen látható 2018 óta Szegeden.

Megérkezik Arun a Szegedi Vadasparkba Forrás: Lajos Endredi

Az, hogy mennyire jönnek ki egymással a bikák, az sokban függ a személyiségüktől.

Ha nem férnek össze egyes egyedek, akkor a program keretében belül cserélik a csapattagokat.

– közölte a Szegedi Vadaspark. – Szegeden jelenleg Arun a legfiatalabb a nyugodt természetű főnök, Shah Rukh és az utána következő Félix mögött.

2018 tavaszán a Szegedi Vadaspark történetének eddigi legnagyobb elefántháza öt állat tartására alkalmas. Hideg időben az elefántokat a hatméteres belmagasságú belső kifutóban láthatják a vendégek, az épülethez pedig az ország legnagyobb, hétezer négyzetméteres elefántkifutója kapcsolódik. A tervek szerint később elefánttehenek is érkeznek a Tisza-parti városba, és az állatkert a tényészprogramba is bekapcsolódik.

(MTI)