Három űrhajóssal a fedélzetén visszatért a Földre a Szojuz űrhajó

Vágólapra másolva!
Sikeresen Földet ért Kazahsztánban egy fehérorosz, egy orosz és egy amerikai űrhajóssal a fedélzetén a Szojuz űrhajó szombaton.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Szojuz MS-25 űrhajó március 23-án indult útnak a Bajkonur űrközpontról a Földtől 400 kilométerre keringő Nemzetközi Űrállomásra (ISS). Eredetileg két nappal korábban tervezték a kilövést, amit az utolsó 20 másodpercben szakítottak meg műszaki problémák miatt. Az űrállomásra két nap alatt értek el, és március 25-én a legénység sikeresen dokkolt.

2024. március 23-án lőtték fel a Szojuz MSz-25-ös orosz űrhajót, fedélzetén Oleg Novickij orosz, Marina Vasziljevszkaja fehérorosz és Tracy Dyson amerikai űrhajósokkal, a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) induló következő expedíció tagjaival

Szombaton az űrhajó eredeti legénysége közül csak ketten tértek vissza a Földre. Az amerikai űrhajós szeptemberig a Nemzetközi Űrállomáson marad, leváltva Loral O'Hara, szintén amerikai űrhajóst, aki 2023. szeptember 15-én érkezett az állomásra.

Az ISS-en élni sokkal bonyolultabb, mint gondolnánk, hiszen a legénységnek a Földön mindennapinak számító tevékenységek sem mindennapiak. Az űrállomásról és arról, hogy milyen ott élni, itt olvashat.