Drámai videó: hatalmas krokodilra támadt a tigriscsalád, meglepő módon ért véget a csata

Fotó: Youtube
Vágólapra másolva!
Óriási krokodilra támadt egy tigris és annak három kölyke az indiai Ranthambore Nemzeti Parkban. A sikeres vadászatról videó is készült.
Vágólapra másolva!

Korábban nem látott felvételeket készítettek a látogatók egy nőstény tigrisről és annak kölykeiről, amint egy termetes krokodil teteméből vacsoráznak.

A krokodiltetemből lakmározó tigrisek
Fotó: Ranthambore National Park

Az április 15-én készült videón a négytagú tigriscsalád az északnyugati Rajasthan államban található Ranthambore Nemzeti Parkban egy tó partján fekszik, miközben felváltva lakmároznak egy igen eredményes vadászat zsákmányából.

Az anyaállat - egy Riddhi nevű 6 éves bengáli tigris (Panthera tigris tigris) - nem először vadászik krokodilra, de a mostani az első dokumentált sikere. A különleges képesség úgy látszik öröklődik a családban, Riddhi nagymamája, Machli is eredményes krokodilvadász volt; fénykorában sikeresen végzett egy majdnem 5 méteres krokodillal - olvasható a park által kiadott közleményben.

A tigrisek csak ritkán vadásznak krokodilra, inkább szárazföldi állatokat – disznókat, szarvasokat, elefántborjakat - zsákmányolnak. 

A nagymacskák azonban kiváló úszók, és ha egy krokodil a part közelében sütkérezik, a tigrisek megpróbálhatják elejteni.

Egy tigris több mint 36 kilogramm húst is képes megenni egyszerre.