Kortárs könnyűzenei képzést indít a Miskolci Egyetem

Miskolci Egyetem kórus
Miskolci Egyetem kórus
Vágólapra másolva!
Kortárs könnyűzenei alapszakot indít a Miskolci Egyetem 2024 szeptemberétől. A fővárosban működő Póka Egon Művészeti Akadémiával közös képzésben Magyarország legjelentősebb művészei is részt vesznek.
Vágólapra másolva!

A Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Horváth Zita bejelentette: kortárs könnyűzenei alapszakot indít 2024 szeptemberétől a Miskolci Egyetem. Az országban másodikként induló képzés értékelése szerint

Miskolci Egyetem kórus Forrás: Miskolci Egyetem

A képzésben olyan neves, Kossuth-díjjal is elismert előadóművészek vesznek majd részt, mint Kovács Kati, Frenreisz Károly és Tátrai Tibor.

– fogalmazott Prof. Dr. Horváth Zita.

A Miskolci Egyetem kortárs könnyűzene alapszakának elindítását többéves előkészítő munka előzte meg. A Kőbányai Zenei Stúdió hátterére épülő, az egyetem kihelyezett tagozataként elinduló Póka Egon Művészeti Akadémián (PEMA) 8 szakirány – ének, basszusgitár, gitár, ütőhangszerek, billentyűs hangszerek, trombita, harsona és szaxofon – kap helyet – részletezte egy korábban, a Szeretlek Magyarország portálnak adott interjúban Szakadáti-Póka Vanessza, aki a Petőfi Irodalmi Ügynökség Oktatási Programirodájának vezetőjeként személyesen is részt vesz az iskola elindításában.

– mondta. Ugyanakkor tanítanak majd a zenei előadóművészethez kötődő vállalkozási és jogi ismereteket, menedzsmentet és marketing tantárgyakat is. Külön figyelmet fordítanak emellett a színpadi jelenlét egyéb komponenseire, azaz a retorikára és a mozgásra is.

Tátrai Tibor (b) egyetemi docens lesz a felsőfokú könnyűzenei akadémián Forrás: Miskolci Egyetem

A felvételivel kapcsolatban azt lehet tudni, hogy a BA képzés minden érdeklődő számára nyitott lesz, azaz érettségi után bárki jelentkezhet a felvi.hu rendszerén keresztül.