Hatalmas síparadicsommá fejlesztenék Donovalyt

Vágólapra másolva!
Ha sikerül megvalósítani a terveket, akkor Donovaly 3-5 éven belül Szlovákia legnagyobb síközpontja lehet. A fejlődés évről évre szembetűnő, idén a Patty Ski és a Park Snow területén is történtek újítások.
Vágólapra másolva!

Szlovákia jelentős síközpontja a Nagy-Fátra, az Alacsony-Tátra és a Starohorské-hegység nyúlványainak határán fekvő Donovaly. A síterepet Besztercebányától (Banská Bystrica) 24 kilométert utazva érhetjük el. A terep - adottságai miatt - már viszonylag kevés hó esetén is síelhető. A magasabban található keleti, délkeleti fekvésű pályákon a kezdő és haladó sízők egyaránt megtalálják a számításukat. A déli rész alacsonyabban fekvő, enyhe lejtésű pályái elsősorban a kezdő és gyakorlatlan sízőknek ajánlhatók.

A tervek szerint Donovaly hamarosan még tovább bővülhet, noha a fejlődés évek óta szembetűnő. A 2006-2007-es szezonban a Park Snow területén bevezetésre kerültek a legújabb rendszerű mágneskártyák a nagyfelvonóknál. A három vagy több naposnál már fényképes jegyek vannak, amelyeket a pénztáraknál lehet megcsináltatni.

Forrás: [origo]

Ezenkívül a nagyparkoló melletti telekre épül egy bevásárló- és szórakoztatóközpont, kávézókkal, sportboltokkal, éttermekkel. A tervezett befejezés 2009 vége, 2010 eleje.

Forrás: [origo]

A Patty Ski sísulit bővítették, a 105 négyzetméteres épület háromszorosára bővült, épült a gyerekeknek egy vadonatúj játszóterem és melegedő, a sokkal nagyobb büfében kandalló is készült. A Patty Ski ráadásul Budapesten is nyitott egy irodát (a Wesselényi és Nagydiófa utca sarkán), itt minden szolgáltatás előre megrendelhető, sőt a síbérlet 15 százalékos kedvezménnyel, forintért is megvásárolható.

A hírek szerint komoly tervek készültek a település fejlesztésére vonatkozóan, már dolgoznak egy teljesen új pályarendszeren, amely kétszer akkora lesz, mint a mostani, így Donovaly Szlovákia legnagyobb síközpontjává alakulhat át.

Forrás: [origo]

Nézzünk pár reálisabbnak tűnő tervet:
- Tavasszal nekifognak az új Fun Aréna építésének, amely nyáron adrenalinparkként üzemel majd, többek között nyári bobpálya , bungee jumping, trampolin, vízi foci és mászófal is készül. A legkisebbeknek is rendelkezésre áll majd a Funpark nyári verziója.(London-busz-csúszda, labirintus, homokozó...stb.)
- Várhatóan 2008-ban újjáépítik a régi Zvolen-pályát.
- Víztározó megépítése a pályák aljában 2007-2008 ra
- Új pályarendszer, összekötés Liptovské Revuce síközponttal 2008 és 2010 között.

[origo]