A legjobb sípályák Olaszországban

Vágólapra másolva!
Olaszország jó minőségű síterepei között a kezdők, a haladók, a családosok, az extrémek, a barátokkal kikapcsolódni érkezők, valamint a diákok és a bankárok is megtalálják a maguknak valót. Csak egy a kérdés, hogy ki meddig hajlandó autózni a célig? Ahogy Olaszország magasan fekvő, széles pályái carvingolásra, úgy az olaszok a vendéglátásra születtek: a rifugiókban mindig jó a hangulat. Lássuk, mit ajánlanak Olaszország lejtői!
Vágólapra másolva!

Magasság: 1450 - 3270 m
Szintkülönbség: 1820 m
Sípályák hossza: 62 km
Fekete: 9 km
Piros: 28 km
Kék: 25 km
Liftek száma: 30
Budapest: 817 km
Síbérletárak:
1 nap 37 euró
6 nap 184 euró

A síparadicsom 1450 és 3270 méter között fekszik, és két részből áll: Marmolada és Arabba. A kabinos felvonó három szakaszban indul a Marmolada gleccserre Malga Ciapelából, egészen 3270 méterig(!). Innen széles és szépen kezelt lejtőkön lehet lejutni a csákányos végállomásához. Itt kétfelé lehet menni: vagy a csákányos aljáig vagy a kabinos középső állomásáig (2950 m). Innen vezet le Olaszország egyik legszebb pályája (12 km hosszú) egészen Malga Ciapeláig, amely 1820 méter szintkülönbséget hidal át. Innen további felvonók visznek át az arabbai síterületre, ahol ülésesek, húzóliftek, illetve egy kabinos üzemel. A pályák itt is szépen karbantartottak, köztük minden nehézségi fokozat megtalálható. Ezekhez további 52 kilométer sípálya tartozik, ebből 20 kilométer a marmoladai részhez.

A szezon végén, április 20-ához a legközelebb eső szombaton szervezik meg minden évben a nosztalgikus telemark napot a Marmolada lejtőin. Az érdeklődők a Rocca Marmolada síiskolában jelentkezhetnek.

Funparkot, továbbá a pályák mellett egy buckapályát építettek ki a snowboardosok számára. Bár Marmolada és Arabba két külön síterület, pályarendszerei a 2000/2001-es szezontól egy síbérlettel besízhetők. A szezon a gleccseren egész éven át tart, a nem gleccser területeken többnyire december elején kezdődik és április végéig tart. Arabba - Marmolada a Dolomiti Superski régió része és bekapcsolódik a Sella Ronda síkörhinta rendszerébe is.