Egyen, igyon, síeljen Szlovéniában

Vágólapra másolva!
Szlovéniába sokan télen nem csak snowboardozni, síelni, hódeszkázni, jégfalat mászni, vagy szánkózni mennek, hanem azért is, mert a nap végén, átfagyva nagyon jókat lehet enni a hegyi fogadókban. Ha valakinek elege van a hidegből, belecsobbanhat egy termálfürdőbe, ahol kipihenheti az előző napok fáradalmait. A fürdés és a masszázs mellett a szaunázás nyújt örömet, a legtöbb szlovén fürdőben ugyanis gőzös (török) és száraz (finn) szauna is üzemel.
Vágólapra másolva!

Szlovéniában télen a legtöbb helyen sokáig megmarad a hó, ezért gyakran még április elején is lehet síelni, korcsolyázni, vagy snowboardozni. Összességében, téli idegenforgalmi kínálatát tekintve Szlovénia felveszi a versenyt az osztrák, a szlovák és az olasz pályákkal, de az olcsóbb lehetőségek hiányoznak, az árszint magas. A szlovének általában két-három idegen nyelven beszélnek, de a határ mellett sok helyen a magyar szót is megértik, emellett a szórakozást sem vetik meg.

Magasság: 800 - 1570 m
Szintkülönbség: 770 m
Sípályák hossza: 20 km
Fekete: 2 km
Piros: 8 km
Kék: 10 km
Liftek száma: 20

Síbérletárak:
1 nap 29 EUR
6 nap 137 EUR

Forrás: [origo]

Kranjska Gora elbűvölő kis alpesi falucska az olasz-osztrák-szlovén hármas határ közelében, a legnagyobb szlovén sícentrum. Népszerű téli és nyári üdülőhely. Sípályái 800-1570 méter közötti magasságban fekszenek. Közvetlenül a településtől indulnak a felvonók, illetve itt találhatók a pályák egy része. A kezdőknek ajánlott könnyű pályákat este kivilágítják. Itt található a FIS pálya is, amin minden évben nemzetközi síverseny egy-egy futamát bonyolítják le. A jobb sízők számára ajánlott pályákról Podkoren II. részre mehetünk tovább, ahol könnyű és széles pályák fogadják a sízőket és snowboardosokat. A síterület egy részét hóágyúzzák. Szállás van bőven, viszonylag megfizethető áron.