Leszakadt a hajtóműve egy felszálló Boeingnek

Vágólapra másolva!
Felszállás közben "elvesztette" egyik hajtóművét egy dél-afrikai utasszállító repülőgép a fokvárosi repülőtéren. A gép épségben leszállt.  
Vágólapra másolva!

Senki sem sérült meg a kizárólag belföldi járatok üzemeltető Nationwide légitársaság Boeing 737-esének ezt követő kényszerleszállásában.

A jobb hajtómű leválása után a légi jármű egy ideig körözött a reptér térsége felett, és megszabadult üzemanyagának nagy részétől, mielőtt hozzáfogott volna a kényszerleszálláshoz több mint száz fővel a fedélzetén. Ez idő alatt a reptéri személyzetnek sikerült megtisztítania a kifutó- és leszállópályát a hajtómű roncsaitól.

A repülő egyik utasa a SAPA dél-afrikai hírügynökségnek elmondta, hogy közvetlenül a szárny melletti sorban ült és alig akart hinni a szemének, amikor egy nagy csattanás kíséretében az egyik hajtómű egyszerűen eltűnt. A repülő enyhén megrázkódott, de különösebb esemény nem történt. A legnagyszerűbb mégis az volt, hogy senki sem esett pánikba, minden utas nyugodt maradt. Leszállás után a kapitány kijött az utastérbe és hatalmas tapsot kapott - tette hozzá.