Hódít a retro a sípályákon

Vágólapra másolva!
Rikító síkabátok, egyrészes overallok és nagymama kötött gyapjúsapkái hódítanak idén a sípályákon, a sídivat is a retrós megújulást választotta. A sílécgyártók szerencsére nem voltak ily kreatívak, így marad a jól megszokott carving léc, de a téli sport szerelmeseinek nagy része várhatóan a 20 éve letűnt kezeslábasban sízik be a pályákat.
Vágólapra másolva!

Hozzá vagyunk szokva, hogy az utcai divat dinamikusan változik, vissza-visszatér a már letűnt korok szokásaihoz, a szekrény mélyén heverő ruhadarabokat mostanában a divatikonok magukra öltik, majd hatásukra az utca embere is. Az idei évben a retro hódít, az 1980-as és 1990-es évek slágereihez tért vissza a divat világa a sípályákon is.

Forrás: AFP

Idén a rég letűnt fluoreszkálós, egymást ütő színeket az élénk kiegészítők koronázzák meg a lejtőkön. Akik már rég kezdték a síelést, azoknak nem is kell bevásárolniuk, a szekrény mélyén még rálelhetnek élénk lila, avagy rózsaszín anorákjukra, és talán ott hever majd mellette a pomponos sapka is.

Az elmúlt években már egyes márkák élénkzöldje és pinkje figyelmeztető jel volt, de ezek a darabok még a laza, snowboardos fazont képviselték. Mostantól viszont a melegedőkben számoljunk a régről jól ismert kezeslábasokkal, melyek mindig problémásak voltak evés közben, és a mellékhelyiség előtti sorban állást is nagyban növelték.

Forrás: AFP

A trendváltást jól mutatja, hogy a síboltokban is egyre többen keresik ezeket a kényelmetlen darabokat. A színvilág igazán múltidéző, újra a 20 éve feledésbe merült fényes és merész színek hódítanak. Azok a hölgyek, akiket nem vonzották az élénk színárnyalatok, a rég bevált fekete mellett döntöttek, a szolid színű kabátot ugyanis nem csak a sípályán, túrázáshoz is fel lehet venni, de a hétköznapi viseletre is tökéletesen alkalmas. Idén a harangujj és a prém is hódít, kiment a divatból a komfortos, lezser szabású sírházat.

A meleg darabok fontos részét képezik az idei divatnak, az áruházak polcaira kerültek a merinó juh gyapjújából készült síkabátok és a nadrágok. Nagy szenzáció az ugyancsak merinó gyapjúból készült sapka is, a kézzel készített ruhadarabból Amerikában a vásárlók kedvenc színükben és fazonjukban rendelhetnek. Az aláöltözők is nagy változáson mentek keresztül, a testre feszülő réteg nem ereszti át a hideget és megóvja a testet a nedvességtől.