Wizz Air: fizetni kell az utasfelvételért is

Vágólapra másolva!
A Wizz Air diszkont légitársaság "az utasok olcsóbb szállítása iránti elkötelezettsége" jeléül április 1-jétől új díjat vezet be. Az úgynevezett utasfelvételi díjat akkor nem kell megfizetnünk, ha a foglaláskor kiválasztjuk az online utasfelvétel lehetőségét és még otthon kinyomtatjuk a beszállókártyát.
Vágólapra másolva!

A Wizz Air diszkont légitársaság bejelentette, hogy a költségek csökkentése és az utasok olcsóbb szállítása iránti elkötelezettsége részeként 2010. április 1-jei foglalásoktól kezdődően bevezeti az utasfelvételi díjat. A foglalás időpontjában fizetendő utasfelvételi díj 1375 forint, az utazás napján, a reptéren fizetendő utasfelvételi díj 2750 forint lesz. Mindez csak abban az esetben érvényes, ha a foglaláskor nem választjuk az online utasfelvételi lehetősége, ami továbbra is ingyenes.

Az online utasfelvétel, azaz a beszállókártya kinyomtatása és ezzel a reptéri sorban állás elkerülése már elérhető a Wizz Air Budapestről közlekedő járatain. A szolgáltatást a későbbiekben további repülőtereken is bevezetik, és 2010 tavaszától az utasok már bármely Wizz Air járat esetében igénybe vehetik - derül ki a légitársaság közleményéből.

Forrás: [origo]

Az online utasfelvétel a légitársaság honlapján érhető el legkorábban hét nappal, legkésőbb három órával a járat menetrend szerinti indulása előtt. Ennek lényege, hogy a kinyomtatott beszállókártyával közvetlenül a beszállókapuhoz mehetnek azok az utasok, akik csak kézipoggyászt visznek magukkal. Ebben az esetben legkésőbb 30 perccel az indulás előtt kell megjelenni a kapuknál. A feladandó poggyásszal utazók továbbra is az utasfelvételi pultnál adhatják fel csomagjaikat, ahol legalább 40 perccel a járat menetrend szerinti indulása előtt meg kell jelenniük.