Ezek a legjobb cukrászdák a Balatonnál

Karolina kávéház és koktélbár Balatonfüred, 2012. legjobb cukrászdája
Vágólapra másolva!
Ahogy a legjobb balatoni éttermekről és halsütőkről is elkészítette a Magyar Konyha Magazin toplistáját augusztus elején, úgy ezúttal az idei legkedveltebb balatoni cukrászdákat és fagylaltozókat gyűjtötték össze. A legjobb kilenc balatoni cukrászda közé, igaz egy kicsit kakukktojásként, a bringások egyik kedvenc helye, a köveskáli Kerék bár is bekerült.
Vágólapra másolva!

Forrás: www.karolina.hu

Noha Európa többi országához képest hazánkban szolidabbak a fagylaltozási szokások, a tipikus nyári édesség egyre gazdagabb skálájú ízvilág kínálatára mind többen vagyunk vevők. Míg a legtöbb fagylaltot fogyasztó Finnországban a tavalyi évben átlagosan egy főre évi 12 liter jeges finomság fogyasztása jutott, alig maradt le Norvégia és Svédország a maga 11,1 és 10,4 literes éves fejenkénti fogyasztásával, addig mi Európában a magunk 3,5 liter fagyi falatozgatásunkkal valahol csak a mezőny végén foglalunk helyet.

A legjobb süteményt és fagyit kínáló helyek Füreden és Siófokon vannak
Mindenesetre tény, hogy utazás vagy nyaralás alkalmával talán még szívesebben térünk be egy cukrászdába egy-egy klasszikusabb vagy épp különlegesebb süteményért, de akár néhány ízletes gombócért is.
A Magyar Konyha Magazin ezúttal, a legjobb balatoni éttermek és halsütödék felkutatása után, a legjobb balatoni cukrászdákat és fagylaltozókat is összegyűjtötte, ahol a vendéglátóhelyek top9-es listájában öt hely Balatonfüreden és Siófokon található.

A bringások kedvence a köveskáli Kerék bár
A gasztronómiai magazin összesítésében talán egyetlen kakukktojás található. A kilencedik helyre felkerült köveskáli Kerék bár noha nem tekinthető sem cukrászdának, sem fagylaltozónak, a balatoni kerékpárosok egyik közkedvelt pihenőhelye ugyanakkor mindenképp megér egy próbát.
"A Balaton egyik fő turisztikai lehetősége éppen a kerékpáros turizmusban rejlik. Hiába épült ki ugyanis a tó körüli kerékpárút, addig nem lehet fellendülésre számítani a térségben, ameddig a kapcsolt vállalkozások nem nyújtanak megfelelő szolgáltatást"- írja a penzcetrum.hu.

A Magyar Konyha Magazin top9 balatoni cukrászdája, fagylaltozója:

1. Karolina kávéház és koktélbár, Balatonfüred
2. Bergmann cukrászda és kávéház, Balatonfüred
3. Marcipán cukrászda és kávézó
4. Teázó az erdő mélyen, Tihany-Sajkod
5. Márton cukrászat, Balatonlelle
6. La Rosa, Siófok
7. Florida fagylaltozó, Balatonmáriafürdő
8. Arácsi cukrászda, Balatonfüred
9. Kerék bár, Köveskál