Melltartó nélkül ugrálhatnak helikopterből

Nemzetközi szárnyasruha fezstivál és magyar bajnokság
Vágólapra másolva!
Siófokon rendezik meg a nemzetközi szárnyas repülőruha fesztivált, ahol 20 ország több mint száz, mindenre elszánt nevezője vehet részt. A versenyt az nyeri, aki a 4000 méter magasan repülő helikopterből kiugorva minél messzebbre repül vízszintesen a levegőben. Lányoknak meztelen ugrásnál a melltartó sem kötelező, de persze engedélyezett.
Vágólapra másolva!

Forrás: wingsuitboogie.hu

2012. augusztus 13-19 között, immár hatodik alkalommal rendezik meg Magyarországon a Wingsuit Boogie-t, a nemzetközi szárnyas repülőruha fesztivált és bajnokságot, 20 ország több mint 100, mindenre elszánt indulójával. A 200 km/órás sebességgel száguldó sportolók madárként szárnyalva versengenek azon, ki képes jobban leküzdeni saját maga és a természet korlátait.

Az extrém rendezvény a siófoki Kiliti repülőtéren zajlik, egybekötve egy másik nemzetközi versennyel, az V. Artistic Wingsuit Competition nevű páros formaugró bajnoksággal. A Red Bull által támogatott Wingsuit Fesztiválon a nevezők egy MI-8-as helikopterből ugranak ki 4000 méteres magasságból. A sportolók speciális ruhában állnak rajthoz, azaz ülnek helikopterre, amelynek segítségével a levegőben "csúsztatva, repülve" minél messzebbre igyekeznek eljutni. A verseny célja, hogy kiderüljön, egy bizonyos magasságvesztés alatt ki repül a legtávolabb vízszintesen. Az ugrásokat GPS segítségével mérik. A résztvevők háromféle kategóriákban indulhatnak, felszereléstől függően.

A meztelen ugrásnál a melltartó nem kötelező
A Naked Tracking (meztelen csúsztató) kategóriában maximum egy térd fölé érő rövidnadrág engedélyezett, felső részen pedig semmi. A szervezők külön felhívják a lányok figyelmét, hogy a melltartó használata egyáltalán nem kötelező, de természetesen engedélyezett, mondván itt tényleg csak a technika számít.

Forrás: wingsuitboogie.hu
Ő tavaly nem vállalta be, melltartóban ugrott, talán idén

A Tracking (csúsztató) versenyszámban szárnyfelülettel nem rendelkező speciális csúsztató kabátban és nadrágban lehet elindulni, míg a Wingsuit (szárnyas repülőruha) számban, csak szárnyas ruhában lehet ugrani. A három kategóriát külön díjazzák, nemtől függetlenül. A nemzetközi verseny összdíjazása 1400 euro.