A Wizz Air utasai a legzöldebbek

Ryanair és Wizz Air légitársaságok, fapados
Vágólapra másolva!
Mától kezdve fizetni kell a fedélzetre felvitt nagyobb méretű kézipoggyászért a Wizz Air járatain. A diszkont légitársaság tájékoztatása szerint a kisméretű csomagokat továbbra is ingyenesen lehet felvinni, és minden járatra 1400 forinttal olcsóbbak lettek a jegyek.
Vágólapra másolva!

Ma több mint 80 repülőtérről indultak útjukra a Wizz Air utasai, akikre már az új kézipoggyász-szabályzat vonatkozott. Ennek értelmében a kisméretű, a szék alá beférő kézipoggyászt (maximum 42x32x25 centiméter) ingyenesen, a nagyméretű csomagokat (maximum 56x45x25 centiméter) az online foglaláskor kifizetett 2750 forintért vihették fel a fedélzetre. A szabályzat szerint vagy egy kicsi vagy egy nagy kézipoggyász vihető fel.

A társaság közleménye szerint az új rendszerben lezajlott első reggeli forgalomban nem volt egyetlen poggyász miatti késés sem. A Wizz Air így továbbra is arra ösztönzi utasait, hogy utazzanak okosan és könnyedén: csak kisméretű kézipoggyászt vigyenek a fedélzetre, és élvezzék a diszkontáraknál is olcsóbb jegyeket.

Fontos tudnivaló, hogy az utasok a biztonsági ellenőrzés után a reptéren vásárolt termékeket, amelyek fontos bevételi forrást jelentenek a Wizz Air repülőtéri partnereinek, továbbra is díjmentesen felvihetik a fedélzetre. Az új szabályzat nem vonatkozik az október 4-e előtti foglalásokra.

"Nekünk vannak a legzöldebb utasaink"

"Örömmel tapasztaltunk, hogy utasaink gyorsan alkalmazkodtak új kézipoggyász-szabályzatunkhoz, és nagy többségük könnyedén, kisméretű kézipoggyásszal utazik" - mondta Daniel de Carvalho vállalati kommunikációs menedzser. Hozzátette: "Kevesebb mint az utasaink 15 százaléka fizetett díjat a nagyobb kézipoggyászért, mióta október elején bemutattuk új szabályzatunkat. Ez azt bizonyítja, hogy utasaink kedvelik a választás szabadságát, hogy eldönthetik: mikor spóroljanak pénzt, és utazzanak környezetbarát módon, és mikor fizessenek extra díjat, hogy többletszolgáltatásokat vehessenek igénybe."

A menedzser azzal indokolta változást, hogy csökkenteni akarták a nagyméretű kézipoggyászok számát a fedélzeten, és ezzel növeljék komfortérzetet az utastérben és a költséghatékonyságot. "A Wizz Air így nem csupán Európa legzöldebb légitársasága a legalacsonyabb szén-dioxid-kibocsátásnak köszönhetően, hanem nekünk vannak a legzöldebb utasaink az összes európai légitársaság közül" - mondta De Carvalho. Emlékeztetett arra is, hogy a várható megtakarításokból az utasok is részesülnek, így a Wizz Air az eddig is alacsony árait 1400 forinttal csökkentette a wizzair.com oldalon.

A szabályzat egyébként nem vonatkozik a Wizz Air Ukraine által működtetett járatokra. További tudnivaló, hogy egy útra a repülőjegy csökkentett teljes ára nem lehet kevesebb, mint 2300 forint, amely magában foglalja az adókat és a teljes foglalási költséget. Erre rakódik még további díj a nagyméretű kézipoggyász, illetve a feladott poggyász után.

A Wizz Air október elején jelentette be, hogy díjkötelessé teszi a nagyobb kézipoggyászt.