Ha unja a strandot, jógázzon a Balatonnál

Jógahétvége, Paloznak, jógázó gyerekek
Vágólapra másolva!
Paloznakon péntektől vasárnapig ugyanis tényleg minden a jógáról és a keleti kultúráról szól. A jógahétvégén megtanulhatjuk milyen az a jógikus alvás, hogyan kezelhetjük a stresszt jógával, lesz indiai táncbemutató, és kipróbálhatjuk a mauri masszázst is. Ha a hétvégén strandolás helyett erre vágynánk, vigyünk magunkkal polifómot vagy plédet.
Vágólapra másolva!

Forrás: Czeglédy Ákos

Az egészséges életmód és a keleti irányzatok népszerűsítése a célja a jógahétvége háziasszonyának, Nagy Juliannának, aki a Balatonfüredi Kistérségben található Paloznak település önkormányzatával közösen negyedik éve rendezi meg az összejövetetelt a balatoni térség érdeklődő közönsége számára - ezúttal július 13-15-én.

"Néhány éve rendszeresen tartok jógaórákat Paloznakon és Balatonfüreden. A gyönyörű vidék és a helyi igény hozta az ötletet, hogy az általam gyakorolt és tanított 'Jóga a Mindennapi Életben' - rendszer mentén szervezzünk egy olyan nyári nagyrendezvényt azoknak, akik szívesen töltenének mozgással, az egészséges életmód és az indiai kultúra mélyebb megismerésével néhány napot."
Ezt a rendszert világszerte oktatják iskolákban, egészségügyi- és rehabilitációs intézményekben. Egymásra épülő gyakorlatait életkortól és edzettségtől függetlenül bárki képes elvégezni és élvezni.

Jógikus alvás és jógabüfé
A program ingyenes, de az étkezésért, szállásért, vagy a különböző masszázsokért (ayurvedikus és mauri) fizetni kell. A Faluház nagytermében megnézhetjük a Magyar festőnők Balaton képei 1900-1950 Saphier gyűjteményt, a gyerekeket festőműhely, kézműves foglalkozás és külön gyerek-jóga óra várja. De megtanulhatjuk milyen az a jógikus alvás, hogyan kezelhetjük a stresszt jógával, beállhatunk majd indiai táncot tanulni, a rendezvény ideje alatt pedig ún. jógabüfé működik, ahol vegetáriánus hideg és meleg ételeket kóstolhatunk.

Forrás: Czeglédy Ákos

"Indiai mesteremtől azt a szemléletet tanulom, hogy önzetlenül adni nagyon jó érzés. Ezt a gondolatvilágot igyekszünk rendezvényünk mottójává is tenni, hiszen mindazok, akik előadóként, tréningvezetőként ellátogatnak a hétvégén Paloznakra, többnyire honorárium nélkül vállalják a szakmai részvételt. Nekik köszönhető, hogy idén is gazdag programmal lephetjük meg a hozzánk ellátogatókat, talán ezzel is hozzájárulva a keleti irányzatok és a jóga népszerűsítéséhez."

Polifómra szükség lesz
A szabadidős programokon túl - amelyek között találhatunk filmvetítéseket, szakmai előadásokat, koncerteket is -, mindhárom nap reggeltől estig jógafoglalkozásokon vehetnek részt a betérők. "Felgyorsult világunkban egyre többeket érint a stressz, az állandó idegeskedés, az alvászavar problémája, amelynek egyik háttér oka lehet a mozgásszegény, kiegyensúlyozatlan életmód. Az ősrégi tanítás, a jóga tudásából kaphatnak kóstolót azok, akik ellátogatnak Paloznakra, és bekapcsolódnak a programba." A szervezők külön felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a közös gyakorlásokra menjenek kényelmes öltözetben, és vigyenek magukkal polifómot vagy plédet. A szállást keresők Paloznakon vendégszobákat, nyaralóházakat bérelhetnek, a közeli Alsóörsön pedig saját strandos kempingben is megszállhatnak. A részletes programról a www.paloznak.hu oldalon olvashatunk.