A várható vihar miatt elmarad a balatoni öbölátúszás

Balatonfüred, 2009. július 12. A résztvevők a balatonfüredi Marina hotel strandjáról úsznak Tihany felé az öbölátúszáson
Vágólapra másolva!
A szombatra tervezett hagyományos balatoni versenyt csak a londoni olimpia után rendezik meg. Hétvégére erős szelet jósolnak a Balatonon, a várható viharjelzés mellett, komolyabb széllökésekkel egy újabb hidegfront éri el a térséget. 
Vágólapra másolva!

A verseny szervezői elhalasztják a július 14-re tervezett öbölátúszást, ami sajnos a következő hétvégére sem tervezhető a várható nagy lehűlés miatt. Így csak az olimpia után - várhatóan több londoni olimpikon társaságában -, augusztus 18-19-én rendezik majd meg a legrégebbi balatoni átúszó versenyt.

A 3,5 kilométeres táv indulói a balatonfüredi Hotel UNI strandjáról rajtolhatnak majd augusztus 18-án 9 óra 30 perctől 13 óráig folyamatosan, és a tihanyi hajóállomás melletti strandra érkeznek célba. A versenyre lehet nevezni egyéniben, 3,4 vagy 5 fős családi csapatokban, de külön díjazzák a 4 fős baráti vagy céges csapatokat is. Kedvezményesen előnevezni augusztus 3-ig lehet. A rendezvény háziasszonya Polgár Krisztina, házigazdája Németh Lajos a verseny metorológusa és Zubor Attila, az egykori kiváló gyorsúszó, fővédnöke pedig Czene Attila államtitkár lesz.