Idén potom pénzért vehetünk kishajót

Most vegyen hajót, ha spórolni akar!, 
motorcsónakok és vitorlások a Balatonföldvári kikötőben
Vágólapra másolva!
Feltámadt a jó balatoni szél, de nincs mivel vitorlázni? Pedig idén olcsóbb a kishajó, mint valaha. A gumi- és horgászcsónakok például már az átlagos földi halandó számára is egészen elérhetők.  
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Nagy Zoltán
Forrás: MTI/Nagy Zoltán

Manapság még olyan is vehet vitorlást, aki korábban csak álmodozott erről. Annyira visszaesett ugyanis a korábbi évekhez képest a kereslet, hogy már szinte a vevő után hajítják a gazdátlanul árválkodó jachtokat (70 százalékkal csökkent a vásárlási kedv, vagyis a korábbi 10 vevő helyett idén csak 3 érdeklődik). Persze azért nem kell megijednünk, hogy észrevétlenül hajótulajdonossá válunk, mert még így is 20 millió fölött van a nagyobb példányok ára. Aki esetleg használt vitorlás beszerzésében gondolkodik, annak érdemes előbb a fórumokon körülnézni, például itt vagy itt.

Ha leszálltunk a földre, és benézünk a pénztárcánkba, még mindig dönthetünk úgy, hogy az 5-20 millió forintos árkategóriába tartozó vízi járművek közül választunk egyet, most ezek is kedvezőbb áron beszerezhetők; a gumi- és horgászcsónakok pedig már az átlagos földi halandó számára is egészen elérhető célt jelentenek.