Újabb vitorlásverseny a hétvégén

Bizományosi felvétel NE HASZNÁLD!
Bizományosi felvétel NE HASZNÁLD!
Vágólapra másolva!
Az előttünk álló hétvégén ismét megrendezik Balatonföldváron a II. Balatour Nemzeti Településkupát és Vitorlás Családi Napot, ahol az ország különböző településeit képviselő egységek küzdenek a győzelemért. Lesz koncert, sétavitorlázás és tűzijáték is.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A versenyre a nevezéseket péntek este 8 óráig adhatják le a hajósok, majd szombat délelőtt egy eligazítást követően 11 órakor rajtol a mezőny a balatonföldvári kikötőből. Az egynapos verseny eredményhirdetése szombaton este 6 órakor lesz, ekkor díjazzák a dobogós egységeket és a verseny védnöke is ekkor értékeli a futamot.
A verseny ideje alatt az érdeklődőket és a parton maradt hozzátartozókat koncertekkel, különböző gyerekprogramokkal szórakoztatják. A legkisebbeket bohócok várják, de részt vehetnek arcfestésen és sétavitorlázáson is. A versenyt szombaton este tűzijáték zárja.

Ha pedig a vitorlázásból még mindig nem lenne elég, érdemes a közeli Zamárdi is ellátogatni, ahol augusztus 12-ig minden vasárnap "Lurkók vitorlára!" elnevezéssel ingyenes 15-20 perces vitorlázásra viszik a gyerekeket a kikötőből 3-4 vitorláshajóval. A program célja, hogy azok a gyerekek, akik még nem kóstoltak bele a vitorlázásba, kipróbálhassák az élményt. A sétavitorlázásra nem kell külön jelentkezni, kedvező időjárási feltételek esetén elég, ha csak kisétálunk a kikötőbe. A gyerekeknek az úszástudás sem feltétel, a szervezők mentőmellényeket is biztosítanak.