Új turistatérkép készült a Kéktúráról

Kéktúra, Börzsönyi turisták, kirándulás, stég - illusztráció, a kép a Mecsekben készült
Vágólapra másolva!
Hiánypótló, fotókkal illuszrált kiadvány került a könyvesboltokba az Országos Kéktúra útvonalának, a Zempléni-hegységtől a Dunakanyarig tartó szakaszáról. Az új térkép minden korábbinál részletesebb tájékoztatást ad a túrázni vágyók számára.  
Vágólapra másolva!

Forrás: Wikipedia

A Cartographia által kiadott új térképen nemcsak a túraútvonal részletes térképét, hanem az útvonalra eső települések és a táj ismertetőit, és az útvonal közelében lévő látnivalók leírását is tartalmazza, mindezeket szép fotókkal illusztrálva. A kiadvány előnye, hogy olyan látnivalókat is tartalmaz, amelyek nem esnek ugyan a Kéktúra útvonalába, de egy rövid kitérővel érdemes megnézni - írja a Turizmusonline.

A Kéktúra útvonalát bemutató kétkötetes sorozat első része, a 156 oldalas kötet a Zempléni-hegységet, az Aggteleki-karsztot, a Bükköt, a Mátrát, a Cserehátot, a Börzsönyt és különös tekintettel a Cserhátot mutatja be. Utóbbira egyébként különös figyelmet fordítottak a szerkesztők, ugyanis erről a tájegységről eddig csupán egyszerű turistatérkép állt a túrázók rendelkezésére.
A második kötetben a Visegrádi-hegységtől a Kőszegi-hegységig tartó második szakasz jelenik majd meg hasonló részletességgel.