A világ első repülő galériája

Virgin Atlantic légitársaság
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A Virgin Atlantic London-New York járata lesz a világon az első, amelynek luxusosztályon utazó utasai akár képet is vehetnek majd a repülőgép galériájából. Az első ilyen kiállítás február 1-jétől 28-áig tart.
Vágólapra másolva!

A légi galéria egy brit festő, Ben Eine képeit mutatja be. A művész neve akkor vált közismertté, amikor David Cameron brit miniszterelnök egy tőle származó festményt adott ajándékba Barack Obama amerikai elnöknek az első washingtoni látogatásakor. Eine munkái egyébként London utcáin is láthatók, például a Middlesex Streeten, ahol az angol ABC egy-egy betűjét festette 26 egymást követő bolt ajtajára - írja a Telegraph.

A kiállításon tíz képet lehet megvenni, az áruk 2500-tól 15 ezer fontig terjed (876 ezertől 5,26 millió forintig). A vásznakat a Virgin Atlantic repülőtéri váróiban állítják ki, a gépek fedélzetén pedig a luxusosztály (Upper Class) utasai virtuális túrán vehetnek részt a légi galériában, sőt bepillantást nyerhetnek abba is, hogyan készültek az alkotások. Megvásárolni ugyanúgy lehet őket, mint a duty-free termékeket.

Ez lesz az első ilyen együttműködés a légitársaság és egy ismert festő között. A további szerzők neveit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.