Kikötött a bajba került üdülőhajó

Az Alabama állambeli Mobile kikötőjébe vontatják a Carnival Triumph luxushajót fedélzetén 3143 utassal és 1086 fős személyzettel
Vágólapra másolva!
A Carnival Triumph három-négyezer utassal a fedélzetén napokig hánykolódott a Mexikói-öbölben. Az utasok szörnyű bűzben, hőségben töltötték a napjaikat, mert korábban tűz ütött ki a gépteremben.
Vágólapra másolva!

Kikötött az alabamai Mobile-ban az az üdülőhajó, amely napokon keresztül hánykolódott a Mexikói-öböl vizein a gépteremben támadt tűz miatt. A Carnival Triumph fedélzetén mintegy 3-4 ezer főnyi utas és személyzet volt kénytelen nélkülözni a higiéniás feltételeket, bűzben töltötték napjaikat. "Amire legjobban vágyom, az egy működő WC, és hogy ne kelljen belélegeznem a bűzt" - mondta az egyik utas.

A luxushajón vasárnap ütött ki tűz, miután elhagyták Cozumelt. Senki sem sérült meg, de leálltak az áramfejlesztők, és a lángok tönkretették a hajó vízvezetékrendszerét is. Később egy tartalék generátor állított elő némi áramot. Vontatók segítségével jutott el Mobile-ba.

Forrás: MTI/AP/Dave Martin

Az utasok kikötéskor lelkesen integettek és ujjongtak, de még órákba telik, hogy elhagyhassák a hajót. Az utazási társaság az a Carnival Cruise Lines, amely arról vált világszerte ismertté, hogy tavaly Olaszország partjainál elsüllyedt egy hajója, a Costa Concordia. A katasztrófában 32 ember vesztette életét, köztük egy magyar is.


Forrás: MTI/AP/Gerald Herbert