Hulla volt a keréktérben

egy repülőgép száll fel a londoni Gatwick reptérről
Vágólapra másolva!
Legalább hétszer repült potyautasával az az orosz gép, amelynek futómű-dobozában egy fiatal férfi holttestére bukkantak.
Vágólapra másolva!

Eseménytelenül telt az iFly orosz légitársaság Airbus A330-300 gépének útja az olaszországi Riminiből Moszkvába június 5-én. A leszállás után azonban a szerelőmunkások vérfoltokat találtak a fő futóműn, ezért megvizsgálták a kerékteret is. Ott egy sötét bőrű, fiatal férfi holttestét találták, akinél grúz útlevél volt – írja az Aviation Herald.

A boncolás kiderítette, hogy a férfi négy nappal korábban halálra fagyott. Ez alatt a repülő legalább 7 utat tett meg, de a holttestet nem fedezték fel. A hatóságok vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy hogyan kerülhetett fel a potyautas a gépre.

A lap cikkéhez fűzött kommentekben többen felvetik, hogy miért nem találtak rá hamarabb a holttestre, mások szerint a futómű mögött elég nagy tér van, és annak ellenőrzése nem tartozik a szerelők feladatai közé. Többek szerint a hideg helyett inkább az oxigénhiány végezhetett a grúz férfival.