Rendkívüli járatok a múzeumok éjszakáján

Helmut Newton, Szépművészeti Múzeum
Vágólapra másolva!
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) idén is csatlakozik a múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz: szombaton 18 órától éjjel 2 óráig szerte a városban a helyszíneket összekötő múzeumi járatok közlekednek hat útvonalon.
Vágólapra másolva!

A múzeumi belépőként szolgáló, egész éjszakára mindenhová érvényes karszalagok ingyenes utazásra jogosítanak a BKK járatain: a múzeumi járatokon egész éjszaka, a többi, megszokott tömegközlekedési járaton szombaton este 18 órától vasárnap hajnali 2 óráig utazhatnak a karszalaggal rendelkező utasok. A belépőket a BKK jegypénztáraiban is meg lehet vásárolni - tájékoztatta a közlekedési vállalat az MTI-t.

A megszokott járatokon felül hat rendkívüli járatot indít a vállalat szombaton. A Nyugati pályaudvarról indul a Hősök tere, Andrássy út érintésével közlekedő járat és az Óbudára közlekedő, valamint a Szentendrére közlekedő autóbusz. A Deák Ferenc térről indul a Budai Vár és a Margit körút érintésével közlekedő és a Ludwig Múzeumhoz, valamint a budafoki Szent István térhez közlekedő járat, a Népligetből pedig az Üllői út, az Andrássy út és a Városliget érintésével közlekednek a buszok.

Ezeken a vonalakon csak a múzeumok éjszakájára érvényes karszalaggal lehet utazni, más utazási okmányok ezekre a buszokra nem érvényesek.

Az éjszaka rendezvényeihez kapcsolódva az idén is indulnak nosztalgiavillamosok a városban: a Kiskörúton, a Deák Ferenc tér és a Szent Gellért tér között három nosztalgiavillamos ingázik: a századfordulós hangulatot idéző 436-os és 611-es pályaszámú, illetve a hatvanas éveket idéző 2624-es várja az érdeklődőket.

A múzeumi járatok, a villamosok menetrendje és egyéb utazási információk a www.bkk.hu oldalon részletesen megtekinthetők.