Verseny a legmerészebb snowboardosoknak

Naturelle, Vaskó Gábor, síelés
Vágólapra másolva!
Egy igazán extrém versenyen szállnak ismét harcba a legjobb snowboardosok, hogy eldöntsék, ki nyeri a freeride magyar bajnoki címet 2013-ban. A versenyzők egy közel 3000 méter magas, meredek, hóval borított sziklafalról csúsznak le a jelöletlen pályán, hogy bizonyítsanak. A versenyt Franciaország síparadicsomában, Vars-ban rendezik február 2. és 9. között.
Vágólapra másolva!

Februárban ismét megrendezik az országos freeride bajnokságot, ahol a legprofibb snowboardosok a pályán kívül, sziklákkal tagolt meredek falon lecsúszva mérik össze tudásukat. Az egyedülállóan látványos versenynek a Franciaországi Vars-ban található síközpont ad otthont. A bajnokságon a versenyzők maguk választják ki az útvonalat a rajt és a cél között, ahol a gyorsaság, a technika és a pályaválasztás alapján dől el, ki kapja a magyar bajnoki címet 2013-ban.

Forrás: Naturelle (Vaskó Gábor)
A verseny nem veszélytelen

A szervezők ígérete szerint a rendezvény az idén megújul, és a megszokott magas minőség is emelkedik. Ebben az évben nagyobb hangsúlyt fektetnek a versenyek színvonalára, a résztvevők összetételére és az esti bulikra. A hegyen mulatságok, délutáni borkóstolók, grillezés és a már hagyományos tüzes buli egészíti ki az egyhetes fesztivál programját. De lesz lavinatréning is, amelynek keretében a résztvevők képzett szakemberektől leshetik el, hogyan növeljék túlélési esélyeiket, illetve gyakorolhatják a mentést a szimulált helyzetekben.

A Magyar Snowboard Szövetség védnökségével megrendezett versenysorozaton több kategóriában és versenyszámban indulnak a résztvevők. Az idén először a senior kupát is megrendezik, amelyen a rutinos riderek versenyezhetnek. A pályán kívüli csúszás óriási élményt nyújt, de korántsem veszélytelen, ezért a szervezők hangsúlyozzák, hogy csak kellően felkészült snowboardosok induljanak a versenyen.

Forrás: Naturelle (Vaskó Gábor)

A tél végén tehát egy hétig ismét a sporté és a kikapcsolódásé a főszerep Franciaország Hautes-Alpes régiójának egyik legnagyobb síparadicsomában.