Kiváló hóviszonyok várják a síelőket a Bükkben, ahol négy pályán, és a Zemplénben, ahol három pályán lehet síelni. A Bakonyban is tart még a síszezon.

A bükki síparadicsomban, Bánkúton 29 centiméteres a hó vastagsága, a síklub honlapja szerint a hőmérséklet mínusz 2 fok. Vasárnap 9 órakor két felvonót üzemelnek be, és négy pályán lehet síelni.

A sátoraljaújhelyi Zempléni Kalandpark pályáit a hóágyúzásnak köszönhetően 175 centiméteres hó borítja, ebből 25 centiméter a természetes hó. Itt három pályán lehet síelni.

A Bakonyban is tart még a síszezon: az eplényi sícentrumban kitűnő minőségű pályákon lehet síelni - közölte a Nordica Síaréna marketinvezetője. Ebele Bálint tájékoztatása szerint a Bakonyban a télen bőségesen esett természetes hó, ráadásul folyamatosan hóágyúzták a pályákat, így jól síelhető az 1-es, az 1/b, a T1, a 6-os és a 7-es pálya, összesen 2,8 kilométer hosszban.

A sífelvonó üzemel, és nem kell várakozni, a hóréteg vastagsága 55-110 centiméter. A hóágyúzást a mínuszokban folytatják, így várhatóan a jövő héten is lehet síelni a Bakonyban.