Nem várt fordulat a koreai botrány után

makadámdió
Vágólapra másolva!
Váratlan következménnyel járt a tíz nappal ezelőtti dél-koreai repülőgép-visszafordítási botrány: az ázsiai országban megugrott a kalamajkát okozó makadámdió forgalma.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb dél-koreai légitársaság, a Korean Air gépét a társaság alelnöke, a vállalat elnökének lánya fordíttatta vissza, mert a felszálláshoz készülő gépen egy zacskó makadámdió miatt összeveszett a személyzettel. A csemegét ugyanis nem tálalták ki a számára, hanem eredeti csomagolásban kapta, és meg sem kérdezték tőle, hogy egyáltalán kéri-e.

Lemondott

A hír bejárta a világsajtót, a történtek után a lobbanékony alelnök kénytelen volt lemondani és bocsánatot kérni. Apja is sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy ezek szerint rosszul nevelte a lányát.

Új sztár lett a makadámdió Forrás: wikipedia

Eddig nem ismerték

A korábban szinte ismeretlen makadámdió viszont a kéretlen reklámnak köszönhetően elkezdte karrierjét Dél-Koreában. A helyi e-Bay szolgáltatás hétfőn arról számolt be, hogy az öt nappal ezelőtti állapothoz képest 12-szeresére nőtt a makadámdió-eladás. Míg korábban a cég dió- és mogyoróforgalmának 5 százalékát tette ki e rágcsálnivaló, jelenleg csaknem a felét.

Finom

A makadámdió Ausztrália északi részén őshonos - ausztrál mogyorónak is nevezik -, de a huszadik század elejétől már más trópusi területeken is elterjedt. A dióféle közkedvelt, mert puha, olajban gazdag, jóízű a termése. Főleg pörkölve fogyasztják, illetve sütemények elkészítéséhez használják.