Üdvözöljük önöket Palesztinában! – mondta a pilóta Tel-Avivban

A spanyol Iberia légitársaság új madridi járatát 2015 június 2-án köszöntötték Budapesten
Vágólapra másolva!
Az izraeli külügyminisztérium tiltakozott, de az Iberia szerint csak félreértették.
Vágólapra másolva!

Sok izraeli utas megrökönyödött, amikor az Iberia légitársaság Madridból Tel-Avivba érkező járatán a pilóta a hangosbemondón így köszöntötte őket: Üdvözöljük önöket Palesztinában! A Yediot Aharonot izraeli napilap szerint a dühös utasok miatt

a pilóta magára zárta a pilótafülke ajtaját az érkezés után.

Az eset után a nemcsak az utasok küldtek panaszlevelet a légitársaságnak, de Izrael madridi nagykövetsége is tiltakozott az Iberiánál.

Félreértésről beszél a társaság

A spanyol légitársaság először bocsánatot kért, de később egy vizsgálat lefolytatása után már azt mondta, az egész csak félreértés volt.

– állította az Iberia.

Képünk illusztráció Forrás: Polesz Ábel

„A kapitány az ilyenkor szokásos standard formulát használta, amelyben csak kiindulási és érkezési város szerepel, az ország, a régió vagy a terület nem – áll a cég közleményében. – A légitársaság és a személyzet is sajnálja a félreértést, amelyet az okozhatott, hogy a spanyol destino (célállomás) szó hasonlóan hangzik, mint a Palesztina" – írja a The Local spanyol lap.

Az Air France is botrányt kavart

Korábban idén az Air France kért bocsánatot amiatt, hogy Izrael nem szerepelt a fedélzeti információs térképén. Rajta volt Libanon, Cisz-Jordánia és Gáza is, de Izrael nem, amit a francia légitársaság technikai problémával magyarázott.