Lezuhant a nászútján a férj a Világvége-szikláról

A Világvége-szikla, Sri Lanka
Innen zuhant le a holland férfi
Vágólapra másolva!
A feleségét akarta lefényképezni, amikor hátralépett. Ő volt az első, aki túlélte a zuhanást az 1200 méteres szikláról.
Vágólapra másolva!

Egy 35 éves holland férfi Sri Lankára vitte feleségét mézes hetekre, és egy fényképet szeretett volna készíteni róla az 1200 méter magas Világvége-szikláról. Amikor azonban egy lépést tett hátra, leesett a szikla széléről.

A férfi óriási szerencséje az volt, hogy mindössze 40 métert esett, mivel egy fa teteje felfogta. A Sri Lanka-i hadsereg egyik egysége mentette őt meg, a helikopteres műveletben 40 katona vett részt. Ő volt az első, aki lezuhant a Világvége-szikláról, és túlélte.

Innen zuhant le a holland férfi Forrás: Wikipedia/Chamal N

A pórul járt férfit a vállukon cipelték a katonák mintegy öt kilométeren keresztül a legközelebbi útig, ahonnan kocsival vitték tovább a kórházba. A rendőrség egyik illetékese szerint a turista állapota stabil, és túl van az életveszélyen – írja a Daily Mail.

Más nem volt ilyen szerencsés

A Világvége-szikla a legnagyobb látványossága a Horton-fennsíkon található nemzeti parknak, amely Sri Lanka középső részén helyezkedik el. A felmászás a sziklára nem veszélytelen: 2011-ben egy 53 éves ausztrál férfi zuhant le róla, ő nem volt olyan szerencsés, mint a holland turista.