Megtelik a Balaton augusztus 20-án

Balaton mix, Balaton, Keszthely, Siófok, Balatonfüred, Badacsony
Beszállás! Balaton-expressz indul az ötödik vágányról Budapest Déli-pályaudvarra
Vágólapra másolva!
Bár az új kenyér ünnepe ebben az évben nem hoz magával hosszú hétvégét, még így is rengetegen töltik wellnessezéssel, kikapcsolódással augusztus 20-át. A legtöbb kimozdulni vágyó ezúttal is a Balaton partjáról szeretné végignézni a tűzijátékot – derül ki a Trivago.hu szálláskereső weboldal felméréséből.
Vágólapra másolva!

Siófok a legkeresettebb úti cél a nemzeti ünnepen, és Balatonfüreden kívül idén Balatonboglár és Balatonlelle szállásai is felkerültek az augusztus 20-i toplistára. A Trivago.hu-n szereplő összes balatoni szálláshely már csak 5%-a szabad szombatra; Siófokon 98%-os, Balatonfüreden 96%-os,

Balatonlellén pedig már csak lemondásokban reménykedhetnek a szálláskeresők.

Sokan mennek majd vonattal a Balatonra Forrás: Lantos Gábor

Sokan töltik az ország kedvelt fürdővárosaiban is az ünnepet. Az örök kedvenc Hajdúszoboszló, de Hévíz és Gyula is rengeteg vendégre számíthat. Hajdúszoboszlón 95%-os, Hévízen 92%-os, Gyulán pedig már 98%-os a telítettség.

Forrás: Trivago.hu

A legmagasabb átlagárak Balatonfüreden vannak (körülbelül 71 ezer forint/2 fő/éj), de a népszerűségi lista első helyén álló Siófok – 48 ezer forint átlagos szállásárral – is drágább, mint a főváros.

A népszerű balatoni úti célok közül Balatonboglár kínálja a legkedvezőbb árakat,

itt átlagosan 24 ezer forintért lehet kétágyas szobát foglalni augusztus 20-ra, hasonlóan az egri árakhoz. Az utolsó pillanatban a Balatonon foglalóknak érdemes megnézni Balatonfenyves (23 600 forint), Balatonföldvár (24 100 forint) vagy Fonyód (25 400 forint) ajánlatait is.