A mediterrán utakat kedveljük a legjobban, de egyre többször vállalkozunk egzotikusabb utazásokra is – derült ki a Wizz Tours éves összegzéséből, amely az online utazásszervezőnél 2016-ban kötött foglalásokat tekinti át.

A dobogó első három helyén Róma, Málta és Barcelona áll, utóbbi a terrorveszély miatt a kínálatból törölt Isztambult váltotta a harmadik helyen. A lista negyedik-ötödik helyén egzotikus úti célok végeztek: Dubaj és Tenerife.Bár a Kanári-szigetekre csak 2015 ősze óta indulnak Wizz Air-járatok, egy év alatt hihetetlenül keresett úti célunk lett Tenerife– mondta el Csanálosi István, a Wizz Tours ügyvezetője. – Az elmúlt évben két újabb sziget, Fuerteventura és Lanzarote is elérhetővé vált diszkontáron, így ezektől is hasonló teljesítményt várunk.”

Tenerife egyre népszerűbb úti célForrás: Picture-Alliance/AFP/Patrick Pleul

A tízes lista második felét Lisszabon vezeti. A város második éve elérhető a Wizz hálózatában, és azóta a városlátogatások egyik legnépszerűbb célpontja. A mediterrán szigetek közül Kréta és Korfu iránt ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés az elmúlt évekhez képest, ezzel csatlakoztak a legkedveltebb szezonális földközi-tengeri nyaralócélpontokhoz. A tízes listát Nápoly és Milánó zárja, így Észak- és Dél-Olaszország is képviselteti magát az élbolyban.

Top 10 célpont a Wizz Toursnál Magyarországról

1. Róma
2. Málta
3. Barcelona
4. Dubaj
5. Tenerife
6. Lisszabon
7. Kréta
8. Korfu
9. Nápoly
10. Milánó

A legdrágább 2016-ban foglalt út a Wizz Toursnál egy 8200 eurós dubaji repülőjegy és hotelcsomag volt, míg a legolcsóbban Varsóba lehetett eljutni, ahol egy utazó 25 euróból le tudta foglalni oda-vissza szóló repülőjegyét és szállását.Az átlagos utazás hossza 5 éjszaka volt, melyért a repülőjeggyel együtt fejenként átlagosan 300 eurót fizettek tavaly.A foglalások 42%-a háromcsillagos, míg 30%-a négycsillagos szállásra szólt.

Télen is népszerű Budapest

Magyarországra a legtöbb vendég Svédországból, Izraelből, Olaszországból, az Egyesült Királyságból és Hollandiából érkezett a Wizz Toursszal, átlagosan 310 eurós fejenkénti csomagáron közel 4 éjszakát töltve nálunk. „A legkedveltebb időszak természetesen júliustól szeptemberig tart, de azt tapasztaljuk, hogy a külföldiek egyre kevésbé tekintik Budapestet szezonális úti célnak. A kiemelkedően jó ár-érték aránynak és a nagyon olcsó repülőjegyeknek köszönhetően már a téli hónapok is egyre népszerűbbek – gondoljunk akár a fürdőturizmusra" – mondta el Csanálosi István.