Agadir egy 420 ezres marokkói város az Atlanti-óceán partján. 1960-ban elpusztította egy földrengés, azóta azonban újjáépítették, és hosszú, homokos strandjának köszönhetően Marokkó legfontosabb üdülőhelyévé vált. Népszerűsége csak tovább nőtt azzal, hogy egyre több fapados légitársaság repül oda Európából, a Wizz Air például idén október végén indított heti két járatot oda Budapestről.

Az alábbi videó viszont lehangoló képet mutat a város strandjáról: mindenfelé használt óvszerek hevernek a homokban.

A TripAdvisor utazási oldalon több olyan vélemény is olvasható, amelyek megerősítik a fenti videón látottakat, és szemetes tengerpartról írnak. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a legtöbben nagyon elégedettek az agadiri strand minőségével és a víz tisztaságával is. Ez azért is lehet, mert a hotelek rendszeresen tisztítják az előttük lévő partszakaszt. A videó láthatóan a szállodáktól messzebb készült, apály idején, de persze így is csalódást keltő.

Szennyezett strandok

Nemrég a Kanári-szigetek strandjairól érkeztek aggasztó képek: a Spanyolországhoz tartozó Tenerife partjainál barnás lé úszott a kékeszöld tengerben. Ott a szennyvíz tisztítatlansága okozott problémát, amiről itt olvashatja cikkünket.