A mozgó autóba kapaszkodva verte be a szélvédőt a vendéglős – videó

albánia spanyol turisták
Vágólapra másolva!
Ledózeroltak egy albán tengerparti üdülőhelyen egy vendéglőt, amelynek tulajdonosa a múlt héten durván rátámadt a felszolgált ételek minőségét reklamáló vendégeire, egy spanyol családra. A hatóságok szerdán a földdel tették egyenlővé a dél-albániai Porto Palermo üdülőhelyen működő Panorama nevű éttermet, miután kiderült, hogy a tengerre néző létesítmény engedély nélkül épült, ráadásul tulajdonosa sosem fizetett adót.
Vágólapra másolva!

Az étterem 51 éves tulajdonosa agresszívan lépett fel Eugenio Galdón spanyol üzletemberrel, az ONO távközlési vállalat alapítójával szemben, amikor az minőségi kifogást emelt. Az elfajuló verbális agresszió elől menekülve a család beült bérelt autójába, és megpróbált elhajtani, de a vendéglős felugrott a motorháztetőre, és

három kilométeren át kapaszkodott a kocsiba, amelynek közben bezúzta a szélvédőjét.

Amikor az autó végre megállt, a férfi megpróbálta feltépni az ajtót, ezt használták ki a spanyolok, hogy a gázra lépve megszabaduljanak a dühöngő vendéglőstől. Az augusztus 15-i incidensben a spanyol üzletember és egyik gyermeke kisebb sérüléseket szenvedett.

A szélvédőt menet közben betörő vendéglősről és dühöngéséről videofelvétel is készült, amely kikerült a médiába.

A hatóságok őrizetbe vették az étteremtulajdonost fenyegetés, testi sértés és anyagi kár okozása miatt. A botrány nyomán ráadásul jobban a körmére néztek, és kiderült, hogy a tengerre kilátást nyújtó vendéglőjét engedély nélkül húzta fel három éve, és a megnyitása óta egy fillér adót sem fizetett.

Az ország idegenforgalmi minisztere, Blendi Klosi személyesen kért bocsánatot az inzultált turistáktól.

A találkozóról készült videót Edi Rama miniszterelnök tette közzé Facebook-oldalán, hangoztatva, hogy a "spanyol vendégeket megtámadó barbár megsértette a hagyományos albán vendégszeretet szent előírásait", és

A spanyol üzletember elismerte, hogy "egyetlen ember nem képvisel egy egész országot", majd a család folytatta vakációját a turisták körében egyre népszerűbb Albániában.