Nagysebességű vonat váltja ki az egyik Amszterdam és Brüsszel közötti légijáratot

Amsterdam Schiphol Airport Terminal AMS business trip HOLIDAYS arrivals travel Amsterdam TAKE-OFF Holland air_transport AIRPORT flying aviation travelling TRANSPORT lift-off Travel_and_Commuting international journey holiday passenger flight vacation voya
Amsterdam, Netherlands - November 22, 2017: Terminal at Amsterdam Schiphol Airport (AMS) in the Netherlands. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban a KLM, a Thalys és az NS Dutch Railways környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve hosszú távú tervet dolgozott ki arra vonatkozóan, hogyan csökkentse légi járatainak számát Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között – olvasható az AIRportal.hu oldalon. Az új vonatjárat jövő év március végétől fog indulni és maximum két óra alatt fogja megtenni  az utat.
Vágólapra másolva!

A KLM 2020. március 29-étől a Thalys nagysebességű vonatával helyettesíti a Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között közlekedő napi járatainak egyikét.

A KLM Holland Királyi Légitársaság ötről négyre csökkenti napi légi járatai számát Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között, a maradék egy járatot pedig a Thalys nagysebességű vonatával váltja ki.

A két repülőtér közötti távolság körülbelül 200 kilométer, Thalys menetrendje szerint a vonatok 1 óra 50 perc és 2 óra közötti menetidővel teszik meg ezt a távolságot.

Az amszterdami Schiphol Repülőtér egyik terminálja Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Markus Mainka

A KLM szándéka az, hogy még tovább redukálja a repülőjáratok gyakoriságát ezen a szakaszon.

A rövid járatokat eddig is első sorban azok az utasok használnak, akik az amszterdami Schiphol repülőtérről csatlakozó járatokkal repülnek interkontinentális állomásokra.

– nyilatkozta Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója.

A KLM a Thalys és az NS Duch Railways összefogása része a KLM „Fly Responsibly" kezdeményezésének.

A KLM-járatokkal történő egyszerűbb kapcsolat biztosítása érdekében a Thalys, a NS, a KLM és a Schiphol repülőtér törekszik a poggyászkezelés és az egyéb szolgáltatások fejlesztésére, valamint külön Air&Rail check-in pultot hoznak létre az amszterdami Schiphol repülőtéren - írja az AIRportal.hu.