Halálos balesetek miatt bezárták az összes üvegpadlós hidat egy kínai tartományban

2019.10.30. 14:04

Egy kínai tartomány bezárta mind a 32 üvegpadlós turistalátványosságát – beleértve a hidakat, sétautakat és kilátókat – hogy biztonsági ellenőrzést hajtson végre rajtuk.

A szóban forgó attrakciók Hopej tartomány 24 kirándulóhelyén helyezkednek el. Már 2018 márciusától bezárták őket, de csak most kapott nagy nyilvánosságot az ügy – írja a BBC. 

Kínában rendkívül népszerűek az üvegpadlós hidak. Becslések szerint 2300 ilyen híd van az országban, emellett számtalan sétaút és csúszda. Idén adták át a világ legnagyobb üvegpadlós hídját az ország keleti részén lévő Huahszinél, amely 518 méter hosszú, és 100 méterrel a föld felett lehet rajta sétálni. Az alábbi képre kattintva galériát nyithat róla.

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Imaginechina/Xu congjun

Sok hídba törésszimulátort is beépítenek, ami a frászt hozza a látogatókra az amúgy is szédítő környezetben. A bezárások és a biztonsági ellenőrzések azonban azt jelzik, hogy ezek a látványosságok ezek nélkül is ijesztőek és veszélyesek. Eddig legalább két haláleset történt: egyikük az esőtől nedves padlón csúszott meg, és zuhant le a hídról, másikuk egy üvegcsúszdán lelte a halálát. 

A BBC cikke szerint nemcsak Hopej tartomány tart ellenőrzést. Az év elején a központi kormány felszólította a helyi turisztikai szervezeteket, hogy hajtsanak végre átfogó biztonsági felmérést, ezért Kína számos részén zártak már be üvegpadlós hidakat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK