A csokoládé világnapját a felhők felett is megünneplik

csokoládé Emirates
Vágólapra másolva!
Az Emirates légitársaság járatain több mint 40 millió gourmet csokibonbont szolgálnak fel évente. A csokoládé világnapján az Emirates bemutatja, milyen különlegességeket kóstolhatnak az édesszájú utasok.
Vágólapra másolva!

Az Emirates a világ legkedveltebb kézműves csokoládéiból álló, különleges válogatást szolgál fel járatain a fedélzeti menü részeként. Az elmúlt évben 35 millió csokoládécsemegét szervíroztak a turistaosztályon, több mint 160 ezer csokoládét a prémium turistaosztályon, és további 4 millió darab csokoládéval várták a business és az első osztályok utasait.

Az Emirates olyan világhírű csokoládékészítő mesterekkel működik együtt, mint a belga Godiva és Neuhaus, a francia Valrhona, az ír Butlers, a svájci Canonica, az ecuadori Pacari, a brit Hotel Chocolat és az emírségekbeli Bateel, Coco Jalila és Forrey & Galland.

Az Emirates szigorú kritériumokat szab arra, hogy mely csokoládémárkákkal működik együtt.

Az elsődleges természetesen az ízvilág és az összetevők kiváló minősége, de emellett fontos a széles választék is, hiszen a légitársaság ét-, tej- vagy fehércsokoládékat, bonbonokat, pralinékat vagy trüffeleket krémes ganache vagy fanyar gyümölcs töltelékekkel egyaránt kínál utasainak. Emellett lényeges szempont a forma, a márka ismertsége, az esztétikum és a fenntarthatóság is. A változatosság jegyében minden csokoládémárka nagyjából három hónapig érhető el a fedélzeten, utána új választék kerül a kínálatba a gyakran utazók legnagyobb örömére.

Forrás: Emirates

Azok az utasok, akik a gourmet bonbonok mellett további kényeztetésre vágynak, a menüből kedvükre válogathatnak a csokoládés desszertek közül. Az Emirates járatain a legnépszerűbb csokoládédesszert a puha, olvasztott csokoládés torta, a gyermekek nagy kedvence pedig a selymesen lágy tejcsokoládé mousse. Az Emirates A380-as óriásgépének fedélzeti lounge termében az M&Ms vegán és nemvegán édességei is elérhetők az utasok számára.

Az Emiratesnél mindenhol kapható egy-két finom falat a várótermekben is.

Itt a vendégek az Emirates mesterszakácsainak kreatív csokoládés desszertjei közül válogathatnak. A málnatorta fehércsokoládé mousse-szal és zamatos málnazselével, a puha csokoládétrüffel, a gyümölcsös fehércsokoládés passionfruit sajttorta és a kényeztető, étcsokoládés, sós karamelltorta is várja az utasokat. Akik egy kis hűsítőre vágynak, azok régimódi fagylaltkocsiról kérhetik a házi készítésű Emirates csokoládéfagylaltot, akik pedig inkább felmelegednének, azok kényelmesen szürcsölhetik a Costa Coffee krémes forrócsokoládéját.

Az Emirates First Class várótermeiben különleges, csokoládéalapú desszertekkel kedveskedik a Dubajba érkező vendégeknek.

Minden hónapban készül valami újdonság a Valrhona Grand Cru keverékek felhasználásával. Például csokoládé- és pekándiótorták 85 százalékos Abinao csokoládékrémmel és pekándiós pralinével, Sacher-piskóta fűszeres tejfagylalttal, valamint a Dulcey Chocolate, amely egy vaníliás és kekszes ízű különlegesség.