Így kerülhetjük el, hogy elveszítsük a csomagunkat utazás közben

bőrönd, utazás, táska
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint hogy valaki észreveszi, hogy utazás közben elkeveredtek a csomagjai. Egy szakértő nagyszerű ötletekkel látja el az utazókat azzal kapcsolatban, hogy mit kell tenni, ha szeretnénk ezt elkerülni. 
Vágólapra másolva!

A szakértő elsőként rögtön a legfurcsább javaslatot említette:

pakoljunk valami szokatlan, egyedi holmit a táskánkba még a becsekkolás előtt.

Peter Drummond szerint ez az egyik legjobban bevált módszer, annak ellenére, hogy egyelőre nem igazán elterjedt. Az ok egyszerűbb, mint gondolnánk: könnyebben felismerhető lesz azáltal a csomagunk, ha a táska elejébe például egy plüssfigurát vagy valami egyedi ruhadarabot rakunk, és egyszerűbb lesz azonosítani a repülőtéri dolgozóknak, ha esetleg elkeveredne.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Sanja_85/Shutterstock. No use without permission./Sanja_85

A szakértő szerint jó ötlet lehet az is, ha egy térképet helyezünk a csomagba arról a területről, ahol épp tartózkodunk, vagy akár a hotel címét tartalmazó papírt vagy kártyát.

Ugyanis míg a kívülre ragasztott poggyászcímkéket könnyen elveszíthetjük, a csomag belsejébe rejtett papír valószínűleg ott marad, ahová helyeztük.

Könnyen kiszúrjuk a tömegből a táskánkat akkor is, ha valami színes szalagot kötünk rá.

Peter szerint a sok egyforma, vagy hasonló csomag között nagyobb a veszélye, hogy szem elől tévesztjük a sajátunkat, esetleg összekeverjük valaki máséval. A szakértő szerint jó módszer lehet a csomag azonosítására az is, ha lefotózzuk a táskánk belsejét és külsejét, majd elküldjük a fotókat a repülőtéri dolgozóknak, hogy felismerjék, ha útközben valahol elhagyjuk őket. A férfi még azt is javasolta, hogy

lássuk el a csomagjainkat nyomkövetővel, melyekhez már olcsón hozzá lehet jutni.

Ezen kívül azt ajánlja, hogy ha csak egy hétvégére, vagy egy kisebb kirándulásra utazunk el,

a lehető legkevesebb holmit vigyük magunkkal,

csak a legszükségesebbeket, ami egy kézipoggyászban elfér, így magunkkal vihetjük a gépre. Ezáltal pénzt is spórolunk, és nem kell azon sem aggódnunk, hogy a leadott csomagunk elkeveredik.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright

A túlterhelt, illetve rendezetlen csomagok elkerülése érdekében pedig Nicola Rodriguez szervezeti szakértő osztott meg praktikus tanácsokat.

Használjunk ki okosan a táskában található rekeszeket, zsebeket, amelyek segíthetnek elkülöníteni a különböző típusú tárgyakat,

a kemény, lapos holmikat, például laptopot és jegyzettömböket pakoljuk az egyik zsebbe, a lágyabb, hajtogatható dolgokat, például ruhákat és cipőket pedig a másikba.

Ha a kézitáskánkban nincsenek külön zsebek, vásárolhatunk hozzá elválasztókat.

Azokat a tárgyakat, amiket gyakran használunk, szintén érdemes külön tárolni, akár az oldalsó zsebekben, így könnyebben szem előtt tudjuk tartani őket.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 mdbildes/Shutterstock. No use without permission./Mdbildes

Számos elmélet létezik arra, hogy mi a legpraktikusabb módja a csomagolásnak. Sokak szerint a felgöngyölés jobb módszer, mint a hajtogatás, amivel Nicola teljes mértékben egyetért:

- mondta.

Forrás: Mirror