Ezek a britek kedvenc nyaralóhelyszínei - magyar is van közte

Puerto de la Cruz in Tenerife, Canary Islands
A hullámok emlékműve, Lago Martianez, Puerto de la Cruz-ban
Vágólapra másolva!
Létezik egy napfényes tengerparti város, ahol a sör csak 1,60 fontba (700 forintba) kerül, télen is mindössze 23 Celsius fokra hűl le a levegő és az ide szóló repülőjegy is elképesztően olcsó, mindössze 35 fontba (15 000 forintba) kerül. Közben Debrecen is a britek egyik kötelező célpontja lett, többek között a 89 penny-s (390 forint) sörnek köszönhetően. No persze biztos nem ez az egyetlen érve a turistáknak, hogy Magyarországra látogassanak.  
Vágólapra másolva!

Amíg a legtöbb kánikulát és napsütést ígérő úti cél a Karib-tengerhez hasonló távoli helyszíneket jelenti, a csúnya esős és hideg időben szívet melengető érzés lehet, ha tudjuk, hogy van egy hozzánk ennél sokkal közelebbi eső európai buliváros is tele van csupa jóval. Az ide érkezők továbbra is élvezhetik a kellemesen langyos időt, a repülőjegyért sem kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk, és a sörök is döbbenetesen olcsók.

A hullámok emlékműve, Lago Martianez, Puerto de la Cruz-ban Forrás: Wikipedia

A Kanári-szigeteken található tenerifei Puerto de la Cruz már régóta a kedvezményesen nyaralni vágyó britek egyik kedvenc úti célja, és a dealchecker kutatása szerint ez az egyik legolcsóbb város a sörök terén: mindössze 1,60 font egy pohár. Ez persze csak az üdülőhelyeken számít olcsónak.

Az egykori halászfalu pozitívuma az is, hogy sokkal csendesebb, mint a sziget más része, de még így is

rengeteg koktélbárt, sörfőzdét és kocsmát találhatunk a közelben.

Hogy fokozzuk az élvezeteket, a hőmérséklet itt még novemberben sem esik 23 Celsiusfok alá, ami ideális feltételeket teremt a fekete homokos strandok felfedezéséhez, vagy a melengető nap sugarai alatti pihenéshez, mielőtt a tél valóban megjelenik. (Arról nem is beszélve, hogy a friss levegő és a séta segíthet kigyógyulni a másnaposságból!).

A Kanári-szigeteket egyébként rendszeresen a legjobb téli napozóhelyek közé sorolják, köszönhetően annak is, hogy nagyon olcsón meg lehet úszni az útiköltséget is, hiszen a repülőjegy 35 fontért is megszerezhető.

Bár a november a főszezonon kívüli időszakra esik, de a szigetek még mindig népszerűek, rengeteg bár, klub és látnivaló van még ekkor is nyitva. Érdemes azonban megjegyezni, hogy

mivel Puerto de la Cruz a sziget északi részén fekszik, időnként esős napok is előfordulhatnak

- ezért a biztonság kedvéért érdemes esőkabátot is csomagolni a bőröndbe.

Egyébként Puerto de la Cruz mellett még néhány más várost is előszeretettel látogatnak a britek - ahol szintén olcsó a sör. A magyarországi Debrecen is a britek kötelező célpontja lett a 89 penny-s (390 forint) nedűnek köszönhetően, ahogy a a portugáliai Faro is maga 2 fontos (880 forint) sörével, és a horvátországi Zágráb, ahol szintén 2 fontért kínálják ezt a frissítő alkoholt.

Egy egészen különleges üdülőhelyszínt is bemutatott nemrég az Origo, ami kifejezetten a nudizmus rajongóinak került kialakításra. A felnőtt Disneylandként is emlegetett nudista paradicsom a Sea Mountain Nudist Resort and Spa, nudista üdülőhely, Las Vegasban és Palm Springsben található, ahol kötelező a meztelenkedés.

Forrás:Daily Star