Újra megnyílhat a szikla peremére épített szálloda

Hotel Ponale, dubbed 'Casa della Trota'
Hotel Ponale, avagy a 'Casa della Trota'
Vágólapra másolva!
A "Casa della Trota" becenevű Hotel Ponale a meseszép kilátása ellenére több mint két évtizede üresen áll az olaszországi Garda-tó tiszta, kék vizének szélén, miközben az időjárás viszontagságai miatt szinte bármelyik nap összeomolhat. 
Vágólapra másolva!

A "Casa della Trota" (Pisztrángház) néven ismert Hotel Ponale az olaszországi Garda-tó partján, Biacesa településen található. Az épület eredetileg étteremként működött, és egyedi elhelyezkedése miatt nagy hírnévre tett szert, mivel

a hegyek között, gyönyörű helyen fekszik - a víz fölé magasodva, ami miatt úgy tűnik, hogy szó szerint a víz közepén van.

Az itteni konyha is híres volt, köszönhetően annak, hogy az étterem látogatói közvetlenül a Garda-tóból kifogott friss pisztrángot ehettek. Sok illusztris vendég, köztük Fausto Coppi, Monica Vitti, Willy Brandt és sokan mások is megfordultak itt.

Az évek során az épület bővült, így étteremből szállodává alakult át.

Hotel Ponale, avagy a 'Casa della Trota' Forrás: Youtube

Az épület, amely Francesca Cicciarello és férje, Emanuele Lazzara tulajdonában van, az Alto Garda-i turizmus történetének része. A család generációról generációra adták át az irányítását és minden felelősséget. A tulajdonosok szerint ennek az ikonikus helynek a története körülbelül 1600-ig nyúlik vissza, és állításuk szerint 1830-ban keltezett dokumentumokkal is rendelkeznek, amik igazolják ezt. Több évnyi bürokratikus kihívás után, végre megkapták az engedélyt, hogy felújítsák ezt a helyet, és most teljes erőbedobással dolgoznak ezen, mielőtt túl késő lenne.

Több mint két évtizeden át hagyták ugyanis rohadni az étteremből lett hotelt, de a felújítási munkálatokat felügyelő házaspárnak most grandiózus tervei vannak arra, hogy ismét életre keltsék a gyönyörű tengerparti helyszínt. Remények szerint "szállodai turista rezidenciává" alakítják át külön lakóegységekkel, kisebb szobákkal és étteremmel.

Forrás: Daily Star, Sun Online