Az életét kockáztatja azzal, ha így alszik a repülőn

Alvás a gépen, repülőgép, alvás, alvásrepülőn
Businesswoman sleeping with eye cover on airplane
Fotó: Shutterstock/Altrendo Images
Vágólapra másolva!
Egy utazási szakértő arra figyelmezteti a repülőgépen utazókat, hogy kerüljenek egy bizonyos széles körben elterjedt alvási módot a fedélzeten, mert életveszélyes helyzetbe sodorhatják magukat.
Vágólapra másolva!

Sokaknak nagyon nehéz feladat a repülőgépen történő elalvás, pedig főleg egy hosszú út során ez nagyon fontos lehet, éppen ezért több hasznos tanács is kering az interneten. Egy utazási szakértő például arra figyelmezteti az utasokat, hogy kerüljék el az egyik nemrégiben elterjedt "hacket", mert bár nagyon kényelmes lehet, mégis életveszélyes helyzetbe sodorhatják magukat, ha ezt a módszert választják. 

Alvás a gépen, repülőgép, alvás, alvásrepülőn
A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock/Litvinov

Ennek lényege, hogy az ülés biztonsági övét a derék helyett a bokánkra csatoljuk, így a térdeinket az ülésen pihentethetjük, miközben alszunk. Ez azonban nagyon veszélyes lehet, és akár az életünkkel is játszhatunk, ha kipróbáljuk, főleg, ha a repülőgép turbulenciába kerül, hiszen ilyenkor sokkal több, és felesleges időt vesz el, amíg ismét a helyes és biztonságos módon csatoljuk be a biztonsági övet. Sőt rázkódás esetén még a fejünket is beüthetjük, ami könnyedén agyrázkódáshoz vezethet.

Forrás: Mirror