Mutatjuk a szigetet, ahová nem mindenki léphet be

morgen island, sziget, vadmajom
Vágólapra másolva!
Dél-Karolina partjainál fekvő szigetre csak képzett kutatót léphetnek be, mivel a szigeten rengeteg állat él. Emiatt naponta többször indulnak hajók, hogy azokról meg tudják nézni a különleges és rejtélyes szigetet. Egy ilyen látogatásról készített egy videót az egyik arra járó turista. Mutatjuk!
Vágólapra másolva!

A Morgan-sziget 130 kilométerre délre található Charlestontól, és 4489 hektáron terül el. A szigetet gyönyörű part és rengeteg pálmafa veszi körül, ahol vadmajmok élnek.

Azonban a vadmajmok nem őshonosak a szigeten, ugyanis 1979-ben 1400-at szállítottak a lakatlan területre, miután egy Puerto Ricó-i fő emlőskutató központban herpeszjárványt észleltek. 

@daretogotravel Morgan Island is Forbidden For Visitors 🐒 Where is a forbidden place you would like to visit? Morgan Island is a 4,489-acre marshland island in Beaufort County, South Carolina, United States. It is also known as Monkey Island due to its colony of free-ranging rhesus monkeys, established in 1979. The island is uninhabited, and the only people allowed on the island are researchers who tag the monkeys, and take 500 per year from their home for medical testing. #Travel #Learning #Educational #Animals #Adventure ♬ original sound - DareToGoTravel

Azóta a majmok száma nőtt, ráadásul mára már eléri a 4000-et is. 

Azért, hogy ez a szám ne nőjön meg drasztikusan, évente 600 majmot visznek el a szigetről, különböző állat kísérletek céljából. 

Azért, hogy a majmok egészségére oda tudjanak figyelni, egy képzett kutatóorvosokból álló csapat dolgozik a szigeten, azonban rajtuk kívül senki nem léphet be oda.

Forrás: DailyMail